Huolenpitoa viimeiseen saakka ja sen yli

Kansallisena veteraanipäivänä 27.4.2023 perustetaan Tammenlehvän Keski-Suomen Perinneyhdistys.

Sotiemme veteraanit alkavat käydä viimeiseen mieheen. Keuruulla ei tiettävästi ole elossa enää yhtään miestä, jolla on rintamatunnus, tammenlehvä. Rintamatunnuksen omaavia naisia on elossa muutama. Veteraanien siirtyessä ajasta ikuisuuteen lakkaavat veteraanijärjestöt, ja viimeisistä veteraaneista on ottanut huolehtiakseen Tammenlehvän Perinneliitto alueellisine yhdistyksineen.

Kansallisena veteraanipäivänä 27.4.2023 Laukaan Peurungassa perustetaan Tammenlehvän Keski-Suomen Perinneyhdistys. Yhdistyksen toimialue on Keski-Suomen kunnat. Yhdistyksen tehtävänä on huolehtia sotiemme veteraaneista, heidän puolisoistaan ja leskistään, ja valvoa heidän etujaan.

Tämän kunniakkaan tehtävän lisäksi yhdistys vaalii sotilas- ja kotirintamaperinteitä ja siirtää perinteitä tuleville sukupolville. Se edistää maanpuolustushenkeä, koordinoi perinnetoimintaa ja tallentaa veteraaniperinnettä.

Keuruulla ja Multialla sotiemme veteraaneja kunnioitetaan veteraanipäivänä seppeleenlaskulla seudun sankarihaudoilla sekä päiväjuhlassa Keuruulla. Päivän keskeinen tavoite, veteraanien perinnön ja historian siirtäminen seuraaville sukupolville, on ajankohtaista ja tärkeää.

Olemme nähneet, miten nopeasti maailmantilanne muuttuu ja ollaan samojen asioiden äärellä kuin menneet sukupolvet. Ihmiskunta ei tunnu oppivan virheistään, mutta ainakin historian tunteminen antaa oppimiseen mahdollisuuden.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos