Pyörivätkö vastustaja ja pallo KeuPan jaloissa? – toinen kausi määrittää joukkueen aseman Kolmosessa

KeuPa matkustaa paikalliskamppailuihin alkavalla kaudella Jyväskylään.

Suomen Palloliiton Itäisen alueen Kolmonen pyörähtää käyntiin viikon kuluttua. Viime kaudella sarjaan noussut KeuPa lähtee parantamaan osakkeitaan niin tuloksellisesti kuin pelillisestikin. Vuotta kokeneempana joukkue tietää paremmin, mitä sarjatasolla peliltä vaaditaan.

Avauskaudella KeuPa joutui etenkin alkukaudesta totuttelemaan Kolmosen vauhtiin. Tilaa ja aikaa pallon kanssa oli selkeästi vähemmän kuin vuotta aiemmin Nelosessa. Alkavalla kaudella KeuPa ei pääse pelaamaan enää uuden sarjatason innoittamana, vaan joukkueen pitää näyttää, että se kuuluu pelilliseltä tasoltaan Kolmoseen. Viime kaudella KeuPa sijoittui sarjassa yhdenneksitoista eli viimeiseksi jääneen Savon Pallon edelle.

Kaudella 2018 KeuPan päävalmentajaksi siirtynyt Kari Koskinen on vaatinut kausi kaudelta pelaajilta enemmän sitoutuneisuutta. Kun pelaajat ovat vastanneet Koskisen vaatimuksiin, ovat ne tuoneet mukanaan sarjanousun lisäksi mukanaan isoja askeleita kehittyneempään pelitapaan ja henkilökohtaiseen taitotasoon.

Pitkäjänteinen valmennus on kasvattanut edustusjoukkuetta omilla junioripelaajilla, mikä on seuran ehdoton voimavara. Alkavallakin kaudella muutama seuran vanhempi juniori pukeutuu edustusjoukkueessa ensimmäistä kertaa pelipaitaan sarjaottelussa.

”KeuPa kohtaa viisi samaa joukkuetta edelliseltä kaudelta.”

Tällä kaudella Itäisen Kolmosen lohkossa KeuPa kohtaa viisi samaa joukkuetta edelliseltä kaudelta: FC Blackbird, JPS, Kings SC, LehPa ja PK-37. Viime kauden kaltaista Kuopion Elon dominointia tuskin nähdään. Elo voitti lohkonsa ja nousi täksi kaudeksi Kakkoseen kärsimällä viime kaudella vain yhden tappion.

KeuPan menestyminen edellisellä kaudella alkoi juhannukselta, kun se kaatoi kotonaan FC Blackbirdin. Voitto siivitti joukkuetta kolmessa seuraavassakin pelissä pisteille. KeuPan pitää saada samanlainen buusti aikaan tälläkin kaudella, ja mieluummin heti sarjan alussa. Kevään otteluissa KeuPa on joutunut taistelemaan vastustajajoukkueiden lisäksi kokoonpanovaikeuksien kanssa. Erityisesti maalivahtiongelma vaivaa, sillä kokenut Jussi Kantalainen on kantanut kevään peleissä yksin torjuntavastuun. Toinen maalivahti pitäisi ehdottomasti joukkueeseen saada Kantalaisen muun muassa loukkaantumisen varalle.

Mielenkiintoinen jalkapallokesä on siis tulossa Keuruulle.

Kirjoittaja on urheilutoimittaja.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos