Rippusia tieverkon paikkailuun tällä seudulla

Rupinen Kolhontie saa päällysteen hotellille asti, pitempään eivät rahat riitä.

Alemman tieverkon kunto heikkenee heikkenemistään. Rahat riittävät nippa nappa vilkasliikenteisten teiden korjailuun, vaikka vilkkailla väylilläkin huonokuntoisten osuuksien kokonaismäärä kasvaa. Näin todetaan Keski-Suomen elyn teiden päällystysohjelmassa 2023.

Ohjelman mukaan tavoitteena on päällystää 85 kilometriä Keski-Suomen teitä tänä vuonna, ja tiedossa on nyt yhteensä 59 kilometriä kohteita. Kokonaisrahoitus päällystettyjen teiden korjauksiin on 13,9 miljoonaa Keski-Suomessa tänä vuonna.

Siitä lohkeaa Keuruun Kolhontielle päällysteen uusiminen valtatie 23:lta Hotelli Keurusselän liittymään asti. Siitä eteenpäin suorastaan vaarallisen huonokuntoinen päällyste jää uusimatta, sillä määrärahat eivät riitä. Alun perin tarkoitus oli päällystää tie Pirkanmaan rajalle asti.

Tilanne kuvaa hyvin alemman tieverkon kohtaloa koko maakunnassa. Niukat määrärahat on pakko kohdentaa vilkkaan liikenteen teille, ja vähäliikenteisemmät päällystetyt tiet saavat murentua rauhassa. Puhumattakaan seudun hiekkateistä, surkeimpana esimerkkinä Myllymäentie.

Kaikkien tienhoito- ja korjaustöiden kustannukset ovat nousseet huomattavasti viimeisten kahden vuoden aikana. Kaikki me tiedämme tilanteen juurisyyn. Ikävä vain, että tiestön kunto täällä maaseudulla on sekin pian kuin itänaapurissa. Kuitenkin nämä maaseudun tiet ovat elintärkeitä väyliä niin kotimaisen energian, ruoantuotannon kuin huoltovarmuudenkin kannalta.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos