Jos Suomessa siirryttäisiin laajamittaisesti kasviproteiinien käyttöön, ja maito korvattaisiin kaurajuomalla, huoltovarmuus olisi menetetty, sillä kasviperäisen proteiinin tuotanto on eläinproteiinin tuotantoa vahvemmin sääoloista riippuvainen, toteaa kirjoittaja.
Alkutuottaja ansaitsee työstään täyden korvauksen, karjaeläimet kuuluvat pelloillemme ja kotimainen ruoka tuo turvaa, toteaa kirjoittaja. Kuva: Marjp Keski-Heikkilä / arkisto
Ilmastoystävällisenä tekona meille markkinoidaan kaurajuomaa lehmänmaidon sijaan ja siirtymistä laajamittaisesti kasviproteiineihin eläinproteiinin sijaan. Asia ei kuitenkaan ole näin mustavalkoinen.
On väläytetty, että maataloustukia vähennettäisiin lihantuotannosta. Tämä on erittäin lyhytnäköistä. Laajamittainen siirtyminen lihantuotannosta kasviproteiineihin on kotimaisen viljelyn turvin mahdottomuus.