Lyhyestä virrestä ei tule aina kaunista – saati kiekkokaudesta

Vaikka kuinka pyörittelisi, ei siitä päästä mihinkään, että päättynyt kausi oli KeuPa HT:lle pettymys.

Nyt on vasta maaliskuu, eikä Mestis-pelejä enää nähdä Keuruulla. Mitäs tämä nyt on? Eihän tässä näin pitänyt käydä.

Toiveet, haaveet ja tavoitteet eivät elämässä aina toteudu. KeuPa HT asetti kauden alussa vähimmäistavoitteekseen sijoittumisen runkosarjassa kuuden parhaan joukkoon. Jossain vaiheessa uskallettiin jo puhua kotiedun hankkimisesta pudotuspeleihin eli sijoittumista neljän parhaan joukkoon. Kumpikaan ei toteutunut, vaikkakin kuuden joukkoon oli mahdollisuudet loppuun saakka.

Lopulta sijoittuminen runkosarjassa seitsemänneksi oli pettymys. Joukkueen materiaali paperilla kesti vertailun Mestiksen kärkijoukkueiden kanssa. Etenkin hyökkäyspään vahvoja tekijöitä suorastaan vilisi joukkueessa. Kauden edetessä alkoi kuitenkin kuulua ja näkyäkin, ettei Ihmisten joukkue pystykään taistelemaan niin kuin siltä odotettiin. Hyökkäyspäässä KeuPa HT oli yksi sarjan parhaimpia. Trio Joni Airo-Mikko Perttu-Juuso Heikkilä mätti illasta toiseen hurjan määrän pisteitä ja valloitti runkosarjan päättyessä pörssitilastojen kärkipaikat.

Mutta vaikka joukkue latoikin runkosarjassa toiseksi eniten maaleja (206), päästi se samaan aikaan 196 osumaa vastustajille, mikä oli sarjan kolmanneksi eniten. Pelin ongelman painopiste oli ilmeinen. Kokenut keuruulainen jääkiekkovalmentaja Lasse Koivunen sanoi aikoinaan, että puolustaminen on asennekysymys ja tahtolaji. Konkarin sanat eivät pala tulessakaan.

”Paineen alla joukkueen viisikkopeli suli.”

Pahinta oli se, että aina kun KeuPa HT:ltä odotettiin tärkeitä pisteitä, joukkue ei kyennyt peliä voittamaan. Paineen alla joukkueen viisikkopeli suli. Ja etenkin puolustuspeli, johon ei kauden aikana löytynyt punaista lankaa.

Mennyt on mennyttä, ja seuran taustajoukot ovat kääntäneet katseet jo tulevaan KeuPa HT:n juhlakauteen; joukkue viettää Mestis-kausien kymmenvuotisjuhlaa. Osalle pelaajista on tehty jo nyt tulevalle kaudelle sopimuksia. Kilpailu Mestiksessä kovenee edelleen, ja voittamisesta on tullut entistä vaikeampaa. KeuPa Hockey oy:n organisaatiolla on siis täysi työ varmistaa, että Keuruulla pelataan jääkiekkoa Mestis-tasolla tulevaisuudessa.

Eipä näitä murheita ja pettymyksiä kannata jäädä märehtimään sen enempää. Kuten tiukassa otteluohjelmassakin uusia pelejä ja kausia tulee nopeasti, niin ei se ole kuin yksi lyhyt kesä ja kiekkokausi on jälleen ovella. Toivottavasti menestyksekkäämpi.

Kaiken voi tehdä aina paremmin.

Kirjoittaja on urheilutoimittaja.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos