Suur-Keuruu esittelee ehdokkaat

Keuruun seudulta on eduskuntavaaleissa seitsemän ehdokasta. Esittelemme heidät lähiviikkoina.

3.3. 6:00

Eduskuntavaalien ehdokasasettelu vahvistettiin torstaina 2. maaliskuuta. Ehdokkaat saivat äänestysnumeronsa ja vaalikampanjat alkavat toden teolla. Suur-Keuruu esittelee täkäläiset ehdokkaat ennen kuin ennakkoäänestys alkaa 22. maaliskuuta.

Haastatteluissa ehdokkaat voivat kertoa tärkeimmät vaaliteemansa ja kantansa täkäläisille tärkeisiin kysymyksiin. Haastattelut julkaistaan arvotussa järjestyksessä. Käymme myös puolueiden vaalitilaisuuksissa mahdollisuuksien mukaan, ja uutisoimme puolueiden yhteiseltä vaalitorilta maaliskuussa.

Keuruulta ehdokkaina ovat kokoomuksen Emilia Koikkalainen, perussuomalaisten Harri Oksanen ja kristillisten Eveliina Kangasniemi. Multialaisia ehdokkaita ovat keskustan Elisa Murtomäki ja rkp:n Markku Kanervisto. Petäjävedeltä ehdokkaina ovat demarien Satu Kytölehto ja vihreiden Tarmo Ketola.

Mainittakoon myös keuruulainen konkaripoliitikko Lauri Oinonen, joka on keskustan ehdokkaana Uudenmaan vaalipiirissä, ja Keuruun ala-asteen rehtori Helinä Lähdesluoma, vihreiden ehdokas Jyväskylässä.

Haastajia vaaleissa riittää. Ehdokkaita ovat Keski-Suomessa asettaneet 16 ryhmää ja monilla on täydet listat. Uusille tulokkaille tilaa tekevät perussuomalaisten Teuvo Hakkarainen ja Toimi Kankaanniemi sekä vasemmistoliiton Juho Kautto, jotka eivät nyt ole ehdokkaina.

Keski-Suomesta valitaan kymmenen edustajaa. Väylä valtakunnan päätöksentekoon ja maakunnan äänen kuulumiseen muualtakin kuin keskuskaupungista on tärkeä.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos