Keurusseutu jälleen poissa MM-rallireitiltä – liekö pysyvästi?

Moottoriurheilu jakaa ihmisiä kolmeen kuppikuntaan. Mihin niistä sinä tunnet kuuluvasi?

2.3. 20:02

Ei mitään uutta rallirintamalta. Secto Rally Finlandin, eli entisen Neste Rally Finlandin, jota edelsi Jyväskylän Suurajot, rallireitti julkaistiin tiistaina 28.2. Vilkaisemattakin olisi voinut arvata, että rallireitti kiertelee Keurusseutua. Kaukaa. Lähinnä seutua oleva erikoiskoe lienee Jämsässä kahteen kertaan ajettava Moksi-Sahloinen.

Moottoriurheilu ja erityisesti ralli jakaa ihmiset kolmeen kuppikuntaan; puolesta, vastaan ja ei sen väliä -ryhmiin. Näistä kahdella kuppikunnilla on omat vahvat perustelunsa suhtautumisessa ralliin, kolmannella ei ole mielipidettä mihinkään. Vaikka ilmastoasiat puhuttelevat ihmisiä, rallikansa on lajiuskollista väkeä.

Kaukana ovat ne ajat, kun Jukojärvi ja Urria kuuluivat rallireitin vakiopätkiin. Jukojärvi erottui monesta erikoiskokeesta loistavine palveluineen. Urria veti puoleensa katsojia kuuluisan hyppyrin ansiosta, minne tultiin varaamaan katsomapaikkoja teltan kanssa jo edellisenä päivänä.

Tänä vuonna Jämsän Himokselle rallin päätöspäivän pätkille odotetaan 10 000 katsojaa. Jos jokainen rallikatsoja ostaisi erikoiskokeella vieraillessaan bensaa, makkaraa, ruokaa, tuliaisia ja muita tarvikkeita vaikkapa vain 20 eurolla, jokainen voi laskea, millaiselta rahamäärältä säästytään, kun rallireitti kiertää paikkakunnan. Saati jos ostaisi 30 tai 50 eurolla. Kannattaisiko tällaisten euromäärien eteen vähän Keuruullakin lobata?

” R-Rallicup tarjoaa hyvän vaihtoehdon aloitteleville kuskeille.

Täysin ilman rallia ei Keurusseutu tänäkään vuonna jää. Suomen Autourheiluliitto Oy:n järjestämä R-Rallicup-kiertue saapuu 10.6. Multialle. Cupin viidessä osakilpailussa on mukana useita Keuruun, Multian ja Petäjäveden kuljettajia ja karttureita. R-Rallicup tarjoaa hyvän vaihtoehdon aloitteleville kuskeille. Tähän on tarttunut muun muassa keuruulainen Miska Tuomisto, joka johtaa nuorten luokkaa kahden osakilpailun jälkeen. Tuomisto on sompaillut Honda Civicillä molemmissa osakilpailussa ylivoimaisia pohja-aikoja.

Keuruulla lisää mahdollisuuksia rallitoimintaan tuo Keuruun Moottoriurheilukeskus, minne suunnitellaan tulevaksi kesäksi rallisprintkisoja. Alue toimi jo Keurusseudulla tammikuun lopulla ajetun Gt-osat-rallin harjoittelupaikkana. Moottoriurheilukeskuksen ympärille on mainio mahdollisuus rakentaa rallitapahtumiin esimerkiksi hyvä yleisöerikoiskoe.

Kirjoittaja on urheilutoimittaja.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos