Loisteesta luotsi omaa suuntaa etsiville

Nuorten ohjauskeskus Loiste Keuruulla voi auttaa oman suunnan löytymisessä.

21.2. 6:00

Yhteishaku peruskoulun jälkeiseen koulutukseen alkaa ensi viikolla. Tämä on se perinteinen haku, jossa suurin osa ysiluokkalaisista hakee ammattikouluun tai lukioon. Muitakin jatkomahdollisuuksia on, esimerkiksi valmentavaan koulutukseen.

Vaikka oppivelvollisuus on pidentynyt, kaikki nuoret eivät silti saavuta ammatti- tai ylioppilastutkintoa, ja sen jälkeenkin olisi usein vielä opiskeltava. Tutkimuksissa on luodattu opiskelumotivaation hiipumisen syytä. Ei kiinnosta, ei ole motia, on väärä ala, joka ei kuitenkaan vaihtamalla parane... Monella nuorella on suunta ja päämäärä hukassa.

Yhdeksi syyksi on tunnistettu jo yläkoulussa alkanut koulusta poissaolo. Yläkoulun jälkeen vapaus ja vastuu opinnoissa lisääntyy, mutta nuorella ei olekaan tarvittavaa elämänhallintaa. Poissaolojen ja kouluakäymättömyyden syitä on tutkittu, ja yläkoulussa yksittäisistä syistä kärkeen nousee oppilaan sekoittunut vuorokausirytmi sekä se, että koulun sosiaaliset tilanteet ahdistavat oppilasta.

Näihin syihin on mahdollista vaikuttaa paitsi kotona, myös ohjauksella. Keuruulla nuorten työpaja ja etsivä nuorisotyö yhdistivät voimansa nuorten ohjauskeskus Loisteeksi.

Loisteessa nuori voi aloittaa esimerkiksi työkokeilun tai -valmennuksen, ja Loiste voi tarvittaessa toimia myös oppimisympäristönä. Päämääränä on luotsata omaa tietään etsivä nuori kohti opintoja ja työelämää. Äärimmäisen tärkeää työtä sekä nuoren itsensä että koko yhteiskunnan tulevaisuuden kannalta.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos