Tuulen tuomaa ja tuulen viemää – tuulen teillä taiteilee kolumnisti Raija Komonen

22.2. 6:00

Helsingissä tuulee aina. "Kuinka voit tietää, ethän edes asu siellä?” No, ainakin, kun olen ollut siellä.

Olen muuten asunut Tuulensuussa. Se oli talon nimi. Kuvittelin aina satukirjan kuvassa näkemäni hahmon posket pullollaan, suu ammollaan, asuvan samassa talossa. Se pelotti. Ajattelin, että se voisi puhaltamalla kaataa koko talon.

”Et taida nyt juuri olla hyvällä tuulella?” En, olen kuin Immi Hellenin runon kana. Kahvikin on liian kuumaa, ja päätäni huumaa. Siis huonolla tuulella ja sen syytä hakemassa jostakin muualta kuin mikä on todellinen syy.

Positiivinen ajattelu käy raskaaksi, vaikka sitä toitotetaan joka paikkaan. Sehän voi vain peittää todellisia tunteita ja säilöä ne paksun kuoren alle. Kerran ne kuitenkin purkautuvat, ja niiden täytyy saada tulla ulos joko huutamalla, kiukulla, siis negatiivisella asenteella. Kyllä helpottaa oloa.

Tuule tuuli leppeämmin, missä köyhä raataa. Viluissaan ja nälissään...

Niin se sähkön hinta. Se puhuttaa meitä. Tuulivoimaa kaivataan, kuten Ultra Bra Ilmiöitä-laulussa.

”Et taida nyt juuri olla hyvällä tuulella?"

Sitä ollaan niin puolesta ja vastaan, kuten yleensäkin kaikesta. Silti päämääränä olisi ilmastonmuutoksen pysäyttäminen, ja jotain pitäisi tehdä ja pian.

Tuima on tuuli ja pimeä on taivo, suuri on ulapalla aaltojen raivo...

Niin paljon pimeyttä, raivoa ja pahaa mieltä kantautuu ympäriltämme ja maailmalta koko ajan. Yhdestä pahasta päästäessä toinen on jo nurkan takana vaanimassa. Tai sitten ne raivoavat yhtä aikaa, ja ihminen on kuin tuulen tuivertama puu, onneton ja peloissaan.

Riippuu ihan siitä, minkälaiset juuret on saanut kasvatettua, pysyykö pystyssä kaiken keskellä vai murtuuko murheeseensa.

Mutta myrskyn jälkeen on poutasää... Sen kun jaksaisi uskoa ja kajauttaa ilmoille.

Nyt tuulet nuo viestin jo toivat...

Rauhaa, rakkautta, toivoa ja hyvää tuulta. Sitä me kuitenkin tarvitsemme jokainen.

Kuinka kauan lintunen saa lentää luo kotimaan. Kuinka monta tietä saa yksin mies vaeltaa? Kuinka voi sota maan hävittää ennen kuin rauhan mä nään...

Tuulelta vaan mä vastauksen saan. Tuulelta vastauksen saan.

Kirjoittaja on keuruulainen senioriopettaja.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos