Vaalihölkkä alkaa kiihtyä kohti loppukiriä

Eduskuntavaalien ehdokasasettelu päättyy laskiaistiistaina.

17.2. 6:00

Eduskuntavaalit lähestyvät. Ehdokashakemukset jätettävä vaalipiirilautakunnille laskiaistiistaina 21. helmikuuta, ja vaalipiirilautakunnat vahvistavat ehdokasasettelun 2. maaliskuuta. Siitä kiihtyy ehdokkaiden kiri kohti eduskuntaa, ja se huipentuu varsinaisena vaalipäivänä 2. huhtikuuta.

Toistaiseksi on nähty vasta pientä lämmittelyhölkkää, puolueet ja ehdokkaat aloittelevat vaalikiertueitaan. Mediat julkaisevat vaalikoneita, ja ehdokkaat teroittavat kyniään omia kannanottojaan varten.

Äänestäjälle pitää olla tarjolla mahdollisimman paljon tietoa ehdokkaiden ajatusmaailmasta ja puolueiden ohjelmasta ennen päätöksentekoa. Päättäjiä voi toki aina arvostella matkan varrella, mutta vaaleissa on kuitenkin se vaikuttamisen paikka. Nukkuvien puolueesta ei vaikuteta.

Keski-Suomessa täydet 14 ehdokkaan listat ovat toistaiseksi julkistaneet Keskusta, Sdp ja Vasemmistoliitto. Vaalipiirin kymmentä edustajanpaikkaa tavoittelee pitkälti toistasataa ehdokasta.

Heistä Keurusseudulta ovat keskustan Elisa Murtomäki Multialta, kristillisten Eveliina Kangasniemi Keuruulta, kokoomuksen Emilia Koikkalainen Keuruulta, rkp:n Markku Kanervisto Multialta, demarien Satu Kytölehto Petäjävedeltä ja vihreiden Tarmo Ketola Petäjävedeltä.

Vaikka eduskunnassa ajetaan koko Suomen asioita, oman seudun edustaja on aina äänitorvi valtakunnalliseen päätöksentekoon.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos