Sopisiko talonäyttely Keuruulle tällä vuosikymmenellä?

Juurikkaniemeen ja Pöyhölän kupeeseen on suunniteltu omarantaiset pientaloalueet.

24.1. 6:00

Keuruun keskustan osayleiskaavan luonnoksessa on osoitettu omarantaiset pientaloalueet Juurikkaniemen alueelle eli Ketvelrantaan sekä Keurusselän rannalle Pöyhölän eteläpuolelle. Kun kaava etenee valmiiksi, ja tontteja toivottavasti saadaan käyttöön, olisiko mahdollista järjestää talonäyttely Keuruulle?

Esimerkiksi Valkeakoski puuhaa nyt talonäyttelyä vuoden 2024 kesäksi. Edellinen talonäyttely siellä oli 2017. Kokemukset olivat niin rohkaisevia, että uusi tapahtuma polkaistiin pian liikkeelle.

Vuonna 2017 Valkeakosken talonäyttelyssä oli esillä 16 pientaloa. Kävijöitä oli 16 000, ja talot menivät kaupaksi. Tulevan talonäyttelyn valmistelu aloitettiin kesällä 2022, ja siinä edetään ripeästi. Motiivina on tietenkin uusien asukkaiden saaminen.

Valkeakosken sijainti lähellä Tamperetta on luonnollisesti etu. Mutta ei Keuruukaan ole kaukana sen enempää Jyväskylästä kuin Tampereesta, kunhan huolehdimme sujuvista liikenneyhteyksistä.

Keuruun talonäyttelyn vetovoimatekijöitä olisivat ehdottomasti kaavassa suunniteltu retkeilyalue ja taloalueiden sijainti Keurusselän äärellä, ja niihin luontevasti liittyisivät teemat ekologisuus, energiatehokkuus ja ympäristövastuu. Oheistapahtumana voisi olla retkeilyreittien esittelyä Pihlajaveden erämaapäivien tyyliin.

Talonäyttelyn järjestäminen vaatisi kaupungilta sijoittamista alueiden infraan ja itse tapahtuman järjestelyihin. Valkeakoski selvisi kohtuullisin kustannuksin ottamalla järjestelyt omaksi työksi, jolloin tapahtuman tulotkin tuloutuvat kaupungille.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos