Kiitos, Keuruun nuorisovaltuusto

21.1. 6:00

Kun liityin syksyllä 2017 Keuruun nuorisovaltuustoon, en koskaan ajatellut, mitä siitä seuraisi. Jo nuorempana olin kiinnostunut vaikuttamisesta, joten nuorisovaltuustoon liittyminen tuntui luontevalta, tietenkin pienen alkujännityksen jälkeen.

Aluksi olin vain kuuntelemassa kokouksissa, sitten aloin vähitellen kertoa omia mielipiteitäni sekä ideoitani ja kohta olinkin jo Keuruun edustajana silloisessa maakunnallisessa nuorisovaltuustossa. Loppujen lopuksi löysin itseni syksyllä 2018 niin sanotusti ”pöydän päästä istumasta”.

Minulle puheenjohtajana olo sai lisävirtaa tekemiseen, ja pestiä kestikin neljä vuotta. Hommasta en olisi halunnut luopua, mutta elämä vei väkisin eteenpäin. Onneksi tiesin, että homma jää minun jälkeeni hyviin käsiin ja nuorisovaltuuston nuoret ovat huippuja.

Näiden vuosien aikana sain nähdä ja kokea uuden puolen Keuruusta. Pääsimme yhdessä ja erikseen näkemään kuntamme päättäjiä ja osallistumaan erilaisiin tapahtumiin. Meiltä toisinaan kysyttiin jopa mielipiteitä asioihin ja päätöksiin.

”Tehkää Keuruusta vieläkin parempi paikka.”

Oli myös hienoa, kun uusi kaupunginjohtajamme osallistui muutamiin kokouksiimme ja saimme yhdessä kuulla myös hänen työstään. Nämä kohtaamiset saivat ainakin minun silmäni avautumaan päättäjien työstä sekä vaikuttamisesta.

Minun nuorisovaltuustourani koho kohta oli, kun saimme nuorisovaltuustomyönteisen kuntasertifikaatin Keuruulle ja sitä kautta paikan kaupungin hallitukseen. Myös palkitsemisjuhla, jossa Keuruun nuorisovaltuusto valittiin vuoden nuorisovaltuustoksi, oli ikimuistoinen.

Meidän nuorisovaltuustomme ohjaaja vaihtui monta kertaa, mutta meidän mahtavan porukan voimin pääsimme aina eteenpäin koronasta sekä muista muutoksista huolimatta.

Haluan siis kiittää meidän mahtavaa nuorisovaltuustoa näistä yhteisistä vuosista. Jatkakaa samaa rataa ja tehkää Keuruusta vieläkin parempi paikka. Kiitos!

Kirjoittaja on Keuruun nuorisovaltuuston entinen puheenjohtaja ja nykyinen jäsen.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos