Miltä kuulostaisi ottelu KeuPa HT-Jokerit?

Legendaarisen helsinkiläisjoukkueen pelaaminen Keuruulla olisi pieni juttu suomalaiselle kiekkoyleisölle, mutta eräänlainen merkkipaalu keuruulaiselle jääkiekkoilulle.

Alkuviikosta julkaistiin uutinen, että Team Jokerit Oy hakee Jokereille ensi kaudeksi Mestis-paikkaa. Viimeinen hakemuksen jättöpäivä oli tiistai 17.1.

Mikäli Suomen Jääkiekkoliiton liittohallitus hyväksyy jäsenyyden ja Jokerit saa Mestis-lisenssin maaliskuussa kokoontuvalta lisenssitoimikunnalta, tarkoittaa se sitä, että kaudella 2023–2024 Keuruun iglussa nähdään kiekko-ottelussa vastakkain KeuPa HT-Jokerit.

Edellyttää tietysti sitäkin, että KeuPa HT pelaa ensi kaudella Mestistä.

Mestis-perheessä on kuitenkin herännyt vastustusta Jokereiden paluusta suomalaisiin kiekkokaukaloihin. Eikä vähiten siitä syystä, että tulevan kauden päätteeksi Mestis-karsinnoissa yksi nykyisistä Mestis-joukkueista tippuu Suomi-sarjaan, jos sarjajärjestelmä säilyy nykyisenä.

Moni joukkue, kuten KeuPa HT, on joutunut pelaamalla raivaamaan tiensä Mestikseen. Keittiön kautta suoraan sarjaan pääseminen olisi kaikkea muuta kuin tasapuolinen nykyisiä Mestis-joukkueita kohtaan.

Lisäksi Jokereilla ei ole tällä hetkellä omaa hallia, missä se voisi ottelunsa pelata. Helsingin vanha jäähalli Nordenskiöldinkadulla on myyty ensi kaudeksi täyteen. K-Espoon kotiluolan Metro-Areenan kanssa Jokerit on käynyt neuvotteluita, mutta hankalalta näyttää sekin. Entinen venäläisomisteinen Hartwall Areena Pasilassa on suljettu Ukrainan sodan vuoksi tuomien pakotteiden vuoksi.

”Viimeinen lisenssihakemuksen jättöpäivä oli tiistai 17.1.”

Se, kasvattaako Jokerit Mestiksen kiinnostavuutta, jää nähtäväksi. Joukkue on kuitenkin kuusinkertainen lajin Suomen mestari, ex-KHL-joukkue ja muutenkin yksi suomalaisen jääkiekkoilun ikonijoukkueista. Jokereiden sädekehä ryvettyi tosin viime vuosien aikana pahasti KHL:n kiekko- ja rahoitusbisneksessä. Siitäkin huolimatta Jokereiden kiinnostus olisi takuuvarmasti suurempaa kuin tällä hetkellä sarjajumbona olevan latvialaisjoukkue HK Zemgalenin. Mestis-johdon puoliväkisin sarjaan raahaama joukkue kun ei putoa Suomi-sarjaan, vaikka sijoitus olisi miten huono tahansa. Kunhan on sekoittamassa pakkaa.

KeuPa HT:n ja Jokereiden kohtaaminen Keuruulla ei olisi tullut ihan ensimmäisenä mieleen 1970-luvun lopulla, kun KeuPan III divisioonan ottelussa vanhan kaukalon laidalla olleen nakkikopin jonossa värjöteltiin ostamassa Lahtisen Henryltä höyrymakkaraa.

Kirjoittaja on urheilutoimittaja.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos