Uutisvuotta leimasi Ukrainan sota

Ukrainan sodan seuraukset heijastuivat myös paikallisissa uutisissa.

30.12.2022 6:00

Helmikuun 24. päivänä 2022 Euroopan ja koko maailman turvallisuustilanne nyrjähti, kun Venäjä aloitti raa’an hyökkäyssodan naapuriinsa Ukrainaan. Suomessa hätkähdettiin rajanaapurin toimintaa. Presidentti Sauli Niinistön toteamus riisutuista naamioista kuvasi tilannetta erittäin osuvasti.

Maailmanhistorian uutiset toistuivat paikallisessa mittakaavassa. Keuruulla ja Multialla, kuten muuallakin Suomessa, heräsi vahva auttamisen tahto. Ukrainaan kerättiin avustuksia, ja pakolaisia otettiin vastaan. Monet perheet avasivat kotinsa tulijoille. Tätä kirjoittaessa sotaa käydään yhä, eikä suomalaisten avustustahto ole hiipunut.

Sodan seurauksena maassamme on sähkökriisi, ja ihmiset kärvistelevät suurten sähkölaskujen kanssa. Inflaatio, elintarvikkeiden ja polttoaineiden hinnannousu ovat aiheuttaneet paljon ahdinkoa. Uutisissa olemme kertoneet sähkönsäästökeinoista ja yritysten kamppailusta muuttuneessa tilanteessa.

Yksi tärkeä uutisaihe on seudullamme ollut tuulivoiman suunnittelu. Useita hankkeita on vireillä eri vaiheissaan, ja paljon on myös näkemyksiä siitä, voiko tänne metsien keskelle tuulivoimapuistoja rakentaa. Aiheen käsittely jatkuu taatusti ensi vuonna.

Historiallinen muutos on vuodenvaihteessa sote-palvelujen siirtyminen hyvinvointialueelle. Tätä on valmisteltu koko kulunut vuosi, ja keväällä käytiin hyvinvointialueen vaalit. Keuruulla ja Multialla historiallinen uutinen on myös seurakuntien yhdistyminen. Keväällä käytiin myös yhdistyneen seurakunnan ensimmäiset vaalit.

Vuodenvaihteen uutiskoosteemme muistuttaa kuluneen vuoden tapahtumista. Verkkosivuilta löytyvät myös linkit vuoden uutisiin.

Nyt jos koskaan on paikallaan toivottaa parempaa uutta vuotta.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos