Mitä jää mieleen urheiluvuodesta 2022?

Suomalainen yleisurheilu otti isoja askeleita niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Myös Keuruu sai osakseen menestystä.

22.12.2022 20:02

Urheiluvuosi 2022 on ollut jälleen täynnä draamaa ja elämyksiä, joita urheilu parhaimmillaan tuottaa seuraajilleen. Vuoteen mahtui huikeita onnistumisia, yllätyksiä, perussuorituksia ja pettymyksiä. Niin kuin elämään yleensä.

Talvilajit olivat suomalaisille urheilijoille menestyksen temmellyskenttä. Pekingin olympialaisissa helmikuussa Iivo Niskanen saavutti olympiakultaa miesten 15 kilometrillä. Miesten leijonamaajoukkue ylsi historiansa ensimmäiseen jääkiekkoilun olympiavoittoon. Pekingistä suomalaiset toivat yhteensä kahdeksan olympiamitalia.

Kansainvälisellä tasolla yleisurheilu otti ison askeleen takavuosien menestystä kohti. Münchenissä pidetyt EM-kisat toivat Suomelle kaksi uutta Euroopan mestaria: seiväshyppääjä Wilma Murron ja estejuoksija Topi Raitasen. Mielestäni Murron suoritus naisten seiväshypyn finaalissa oli kauden parasta suomalaista yksilöurheilua. Murto paransi huikean finaalin aikana kolmasti SE-lukemia, mikä lienee suomalaisessa yleisurheiluhistoriassa ennennäkemätöntä. Kiinnostavaa nähdä, kuinka Murron suoritukset arvostetaan Vuoden Urheilija -äänestyksessä.

”Keuruu tunnetaan urheilustaan ja urheilijoistaan.”

Keuruullakin on vietetty monin eri tavoin menestyksekästä urheiluvuotta. Viimeistä vuotta Keuruun Kisailijoita edustanut Salla Sipponen sai kiekon lentämään vihdoinkin yli 60 metriä Kööpenhaminassa lukemiin 60,58. KeuPan P17-joukkue taisteli SM-pronssia ikäluokkansa Futsal-Liigassa. Erityisesti nuoret keuruulaiset urheilijat saavuttivat monissa eri lajeissa SM-tason mitaleita.

Urheiluelämänsä kehittäjänä Keuruun kaupunki ansaitsee tunnustuksen päätöksestä aloittaa keskusurheilukentän perusparannus ja ylipäätänsä siitä, että urheilusuorituspaikkoja on vaikeina taloudellisena aikoina pidetty kunnossa niin urheilijoille kuin kuntoliikkujillekin. Keuruu tunnetaan urheilustaan ja urheilijoistaan, mitä mielikuvaa on syytä vahvistaa tulevinakin vuosina.

Menestyksekäs urheiluvuosi 2022 alkaa kääntyä viimeiselle viikolleen. Myös tämä kolumni vetäytyy joulutauolle ja palaa tammikuussa takaisin palstalle.

Haluan toivottaa kaikille Jokerina pohjalla -kolumnin lukijoille oikein hyvää joulua ja rauhallista uutta vuotta 2023. Pysykää liikkeessä.

Kirjoittaja on urheilutoimittaja.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos