Nuorilla ampumahiihtäjillä hyvä aihio huipulle

Keuruulla ampumahiihdolla olisi olemassa suuret kehitysmahdollisuudet.

Ampumahiihto on yksi niistä urheilulajeista, jota alan seurata heti, jos vain lähetyksiä televisiosta tulee. Vaikka itselläni ei olekaan minkäänlaista kosketusta ampumahiihtoon, jokin lajissa viehättää. Parhaimmillaan ampumahiihtokisa on suurta urheilun draamaa, jossa tilanteet penkalla vaihtuvat lähes jokaisen ampumasuorituksen jälkeen. Yksi ohilaukaus voi pudottaa etenkin pikamatkalla urheilijan kauas kärjestä.

Keuruun Kisailijoiden nuoret ampumahiihtäjät Arttu ja Inka Remes sekä Iiris Helander ovat nuoresta iästään huolimatta saavuttaneet jo menestystä niin ampumahiihdossa kuin sen johdannaislajeissa ampumajuoksussa ja rulla-ampumahiihdossa. N22-sarjassa kilpaileva Iiris Helander voitti elokuussa ampumajuoksun SM-kultaa. Inka Remes saavutti SM-pronssia ampumajuoksussa viime vuonna N19-sarjassa.

Arttu Remes saavutti puolestaan puolestaan viime vuonna M14-sarjassa SM-kultaa ja -pronssia ampumajuoksussa. Tämän kauden ampumahiihtoavauksessa Kontiolahdella hän oli sijoittui M17-sarjassa kahdella eri matkalla molemmissa toiseksi.

Hyvät motivaatio, kehittyminen urheilijana ja loistavat harjoittelumahdollisuudet vievät Kisailijoiden ampumahiihtäjiä eteenpäin. Keurusselän liikuntapuiston ladut toimivat sekä nuorille että suomalaisen ampumahiihdon terävällekin kärjelle oivallisena harjoittelupaikkana.

”Eivätkä Etelä-Pohjanmaalla mäet lisää sykettä.”

Vaatimattomammistakin paikoista on noustu kansalliselle ja kansainväliselle huipulle. Suomalaisen ampumahiihdon mekassa, Jurvassa, ei ole kummoiset harjoittelumahdollisuudet. Eivätkä Etelä-Pohjanmaalla mäet lisää sykettä. Mutta niin vain Kauhajoentien varren ampumahiihtostadionilta nousivat nelinkertainen maailmanmestari ja kolminkertainen olympiahopeamitalisti Heikki Ikola sekä nelinkertainen MM-mitalisti Erkki Antila maailman huipulle.

Kisailijoiden nuorilla urheilijoilla on hyvä aihio kehittyä kansalliselle huipulle ampumahiihdon parissa. Suomen Ampumahiihtoliitolla oli muutama vuosi sitten suunnitelmia Keurusselän liikuntapuiston ja Keuruun Ampumaurheilukeskus varalle. Näitä suunnitelmia, jos ne ovat vielä toteutettavissa, kannattaisi työstää eteenpäin. Esimerkiksi liiton leireille Montosmäen katve olisi ihanteellinen paikka. Liikuntapuisto tarjoaa myös hyvät olosuhteet ampumahiihdon isoille kisoille.

Kirjoittaja on urheilutoimittaja.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos