Joko Kuvanäyttämön saaga päättyy?

Keuruun keskustan kehittäminen voisi nytkähtää eteenpäin.

25.11. 6:00

Keskimaa hakee purkamislupaa omistamalleen Kuvanäyttämölle Keuruun keskustassa. Joko nyt tulee päätökseensä surullinen saaga, joka alkoi vuosikymmeniä sitten? Elokuvateatteriksi tehty rakennus ei nimittäin ole taipunut muuhun käyttöön kuin väliaikaisesti, ja nyt se on ollut jo liian kauan tyhjillään.

Elokuvanäytäntöjen kannattavuus hiipui 1980-luvulla. Sittemmin rakennuksessa ovat toimineet ainakin kuntosali, ravintola, taidemuseo ja KeuPan kirpputori. Viimeisimpien toimintojen aikaan kävi jo rakennuksen käyttäjille selväksi, että talo vaatisi mittavan remontin.

Vuonna 2006 rakennuksen osti Osuuskauppa Keskimaa, joka haki silloin lupaa rakennuksen purkamiseen. Nyt 16 vuoden kuluttua ollaan samassa tilanteessa, paitsi että rakennus on jatkanut vääjäämätöntä rapistumistaan. Aika on niinsanotusti hoitanut.

Mitä hyötyä tästä episodista on ollut? Toivottavasti ainakin sen ymmärryksen lisääntyminen, että jos rakennukselle ei ole järkevää käyttöä eikä kenelläkään ole rahaa eikä kiinnostusta sen entistämiseen, sitä ei kannata suojella paikalleen mätänemään.

Keskimaalla ei näytä olevan suunnitelmia tontin hyödyntämiseksi jatkossakaan. Jos purkulupa heltiää, nytkähtäisikö Keuruun ydinkeskustan kehittäminen vihdoinkin eteenpäin? Kuka hyödyntää tämän iskun paikan?

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos