Säännöllisen epätasaista taivallusta

KeuPa HT tarvitsee lisää huolellisuutta ja puolustuspään onnistumisia, ihan niitä pieniäkin.

10.11. 20:02

Mestis-kausi on alkanut avoimemmin ovin kuin vuosiin. Enkä tarkoita tällä vapaata pääsyä Mestis-paikkakuntien jäähalleihin. Vaan avointa pääsyä joukkueiden hyökkäysalueelle maalintekoon.

Nimittäin Mestiksessä on mätetty maaleja alkukaudesta niin paljon, että oikein ihmetyttää, mitä joukkueissa on tehty puolustuspelin eteen. Näihin ei niin mairitteleviin talkoisiin on osallistunut myös KeuPa HT. Joukkue on tehnyt 12 ottelussa 50 maalia ja päästänyt yhden vähemmän. Jo ennen kautta joukkue tiedettiin erittäin hyökkäysvoimaiseksi. Se voima on vain otteluissa huvennut tavalliselle tasolle, kun omissa alkanut soida liian usein.

Neljällä viidellä maalilla Mestis-tasolla pitäisi, siis korostan sanaa pitäisi, mukaan lähteä ainakin yksi piste. Mutta eihän Mestis olisi Mestis, jos näin ei tapahtuisi. Suomen viihdyttävintä lätkää -sloganilla mainostettavassa sarjassa voi tapahtua mitä tahansa.

KeuPa HT:n ongelmaksi on tällä kaudella osoittautunut epätasaiset otteet etenkin puolustusalueella. Erinomainenkaan hyökkäyspelaaminen ei auta, jos puolustuspelaamista ei joko osata tai ei haluta osata. Kun edellisenä päivänä joukkue pystyy pelaamaan vastustajan pimentoon maalinteossa, niin seuraavana päivänä viisikkopelin ja yksittäisten pelaajien karkeat virheet näkyvät lohduttomina numeroina tulostaululla.

”Joukkue ei ole menettänyt vielä mitään asettamastaan tavoitteesta.”

Ennen maajoukkuetaukoa pelattu vierasottelu K-Vantaata vastaan oli tästä hyvä esimerkki. Kotijoukkue karkasi enemmän tai vähemmän KeuPa HT:n virheistä jo 6–0-johtoon, minkä jälkeen ottelun voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä. Kun peli oli ratkennut, KeuPa HT pystyi vapautuneena esittämään todella hyvää jääkiekkoa ja kuroi loppunumeroiksi 6–4.

Eli kyseessä ei ole osaamisesta, vaan nöyryydestä, tahdosta ja ylipäätänsä joukkueen jäsenien psyykestä kestää epäonnistumista ja nousta siitä omalle takaisin tasolle. Tekeminen jäällä vaatii huolellisuutta ja pelitilanteen tunnistamista. Kausi on vasta alussa, eikä joukkue ole menettänyt vielä mitään asettamastaan tavoitteesta. Sijoittuminen kymmenen joukkoon vie joukkueen keväällä pudotuspeleihin. Siellä vasta paljastuu, mikä on joukkueen vireystila ja osaamisen taso.

Ja nehän ovat jo sitten täysin eri pelejä.

Kirjoittaja on urheilutoimittaja.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos