Havahduttavia numeroita

Keuruun seurakunnan jäsenmäärän väheneminen pakottaa toimeen.

28.10. 6:00

Keuruun kirkkovaltuusto käsitteli tällä viikolla kiinteistöasioita. Myytävien listalle esitettiin lisää kiinteistöjä, mutta kirkkovaltuusto otti vielä harkinta-aikaa. Pitkähän lista on jo ennestään. Ostajia sen sijaan saattaa olla vähemmän liikkeellä.

Keuruun seurakunnan ylläpidettävien kiinteistöjen määrä on iso kaikilla mittapuilla. Kirkkoja seurakunnassa on kuusi, ja suuren osan ajasta niiden käyttö on hyvin vähäistä. Kirkot kuitenkin koetaan vahvasti hengellisen elämän tyyssijoiksi ja myös historiallisesti arvokkaiksi kohteiksi.

Muiden kiinteistöjen kohtaloa sen sijaan joudutaan tarkastelemaan kriittisesti. Seurakunnan jäsenmäärä laskee hurjaa vauhtia, jopa 200 henkilön verran vuodessa. Kato tuntuu suurelta mutta selittynee pitkälti kuolleisuudella, jonkun verran myös poismuutolla sekä kirkosta eroamisella, joka on kuitenkin Keuruulla vähäistä.

Kiinteistöistä luopumalla voidaan saada rahaa toimintaan. Jos kiinteistöjä ei saada myytyä vaan ne vähitellen rapistuvat, myynnin mahdollisuus vain heikkenee.

Seurakunnan päättäjät ovat tärkeiden päätösten äärellä, eikä niitä voi tehdä pelkästään tunnepohjalta. Siksi on hyvä, että kulurakenteet avataan kirkkovaltuutetuille ja jokainen näkee, millainen hintalappu omilla näkemyksillä on.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos