Pullopommileikit eivät ole vaarattomia

Pullopommeilla leikkiminen nostaa päätään säännöllisin väliajoin.

21.10.2022 6:00

Ikäpolvi toisensa jälkeen kokeilee ajattelemattomia kepposia, vaikka niistä miten varoitellaan etukäteen. Syysiltojen pimetessä houkutus käy yli järjen käytön, ja niin tänäkin vuonna. Lapset tai nuoret ovat räjäytelleet omatekoisia pullopommeja Keuruun keskustan tuntumassa.

Ikävä kyllä ohjeista ei ole puutetta eikä niiden tutkimista ole vanhemmilla välttämättä mahdollisuutta edes huomata. Mutta jos perheen nuorilla herää äkillinen into vaikkapa siivouksessa käytettävien aineiden hankintaan, kannattaa kysäistä, mikä on tarkoitus.

Vakavammilta seuraamuksilta on toistaiseksi vältytty, mutta nuoria on hyvä muistuttaa, että niiden mahdollisuus on aina läsnä kun räjähtäviä sekoituksia aletaan itse laatia. Seokset käyttäytyvät arvaamattomasti ja pullopommi voi räjähtää käsiin.

Paitsi että pullopommeilla voi vahingoittaa itseään ja kavereitaan, vahinkoa voi koitua ohikulkijoille tai lemmikeille. Suutariksi jääneen pullopommin voi löytää vaikka pikkulapsi, joka ei osaa sitä lainkaan varoa. Pullopommin roiskeet voivat vahingoittaa esimerkiksi silmiä pysyvästi.

Vaaran aiheuttaminen ei ole enää mitään lasten leikkiä vaan rikosoikeudellinen asia. Vahingonkorvausvastuu voi seurata pitkälle myöhempään elämään.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos