Mielenkiintoinen asetelma Keuruun keskustassa

Säästökeskuksen kiinteistölle keskellä kylää pitää löytyä ratkaisu.

18.10. 6:00

Taloustalon talona tunnettu Keuruun Säästökeskuksen kiinteistö keskusaukion laidalla on keskeisellä paikalla, mutta sekään ei viime vuosikymmenellä auttanut kaupankäyntiä. Keuruulla toteutui sama ilmiö kuin monessa muussa kaupungissa; kauppakeskittymät siirtyivät pois keskustoista, teiden varsille.

Säästökeskuksessa liikehuoneistot tyhjenivät; Taloustalo lopetti vuonna 2018. Lämmöt, vedet ja sähköt katkaistiin kesällä 2019, sillä 2500-neliöisen rakennuksen ylläpito tyhjillään kävi mahdottomaksi. Paraatipaikasta oli tullut omistajilleen taakka.

Yli 40-vuotiaan rakennuksen tilalle kaavailtiin uutta asumis- ja palvelukokonaisuutta, mutta kun ei kumppaneita, toimijoita ja rahoittajia ole löytynyt, ei kaavamuutostakaan ole edistetty. Nyt ollaan tilanteessa, että omistajayhtiö on konkurssissa, eikä purkukuntoisesta talosta ja tontista kiinnostuneita ole tiedossa.

Katseet kääntyvät helposti kaupungin puoleen, mutta kaupungin kukkaronnyörit ovat kireällä ja ylläpidettäviä kiinteistöjä on enemmän kuin tarpeeksi. Toisaalta on kaamea ajatus, että suuri rakennus keskellä kylää jäisi paikalleen rapistumaan. Se ei ainakaan viesti Keuruun keskustan virkeyttä ja houkuttelevuutta, vaan on huono mainos muillekin keskustan yrityksille ja koko kaupunkikuvalle. Mikä siis ratkaisuksi?

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos