Huolten jakaminen auttaa jaksamaan

Keskusteluapu ilman ajanvarausta on askel oikeaan suuntaan.

27.9. 6:00

Seututerveyskeskuksessa aletaan kokeilla uutta mielen hyvinvoinnin palvelua. Keuruun terveysasemalla on lokakuusta alkaen mahdollista käydä keskustelemassa psykiatrisen sairaanhoitajan kanssa ilman ajanvarausta ja maksutta. Palvelu on suunnattu yli 18-vuotiaille ja se on avoinna kahtena päivänä viikossa.

Keskustelussa voi jakaa huolensa omasta tai läheisensä tilanteesta. Moni kokee maailmantilanteen nyt hyvin ahdistavana, ja omassa elämässä saattaa olla matalapainetta vaikkapa työttömyyden vuoksi. ”Mikään asia ei ole niin pieni, ettei siitä voisi tulla keskustelemaan”, muistutetaan seututerveyskeskuksen tiedotteessa.

Jo yksikin keskustelutuokio saattaa riittää hälventämään huolia tai vahvistamaan uskoa omasta pärjäämisestä. Toisaalta keskustelu ammattilaisen kanssa voi myös osoittaa, että lisätukea tarvitaan.

Kasvokkaisessa tapaamisessa on usein parhaat edellytykset hyvään vuorovaikutukseen. Toisinaan tämäkin voi tuntua ylivoimaiselta, ja silloin keskusteluapua mielenterveyteen ja päihteisiin liittyvissä asioissa on saatavissa myös chat-palvelussa ja puhelimitse.

Matalan kynnyksen palveluja mielen hyvinvointiin tarvitaan myös lapsille ja nuorille. Nuorten uupumus on kasvava ilmiö. Apua pitäisi olla saatavissa nopeasti, helposti ja lähellä.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos