Hyvä aihio viilattavaksi ja höylättäväksi

KeuPa HT:n ympärillä muhii pienellä budjetilla tehty iso yllätys.

22.9.2022 20:02

Takavuosien KeuPa HT:n Mestis-pelien kuuluttajalla Turo Heinosella oli tapana ainakin kerran pelissä nostaa tunnelmaa jäähallissa sanomalla mikrofoniin ”mennään, mennään”.

Ja taas viikonloppuna mennäänkin. KeuPa HT aloittaa Mestiksen yhdeksännen kerran perjantaina. Tälle kaudelle joukkue lähtee melkoisen muuttuneena, sillä edelliskauden joukkueesta on jäljellä vain kolme pelaajaa ja yksi valmentaja.

Päävalmentaja Sami Ryhäsellä on käsissään taitava nippu pelaajia. Harjoituspeleissä joukkue esitti ajoittain sellaista peliä, jota Keuruun jäähallissa ei olla vuosiin nähty. Joukkue pelaa erittäin hyökkäysorientoituneesti ja vahvasti kiekollisena. Se on lupaava aihio, jota Ryhänen apuvalmentajansa Max Waltherin alkaa työstää kohti ensi kevään pudotuspelejä.

Ainoa, missä KeuPa HT ei pysty kilpailemaan Mestiksen isojen kaupunkien seurojen kanssa, on pelaajabudjetti. Kun suurien seurojen pelaajabudjetit ovat parhaimmillaan 150 000–200 000, KeuPa HT pelaa kautensa 80 000–100 000 eurolla. Kaudella 2021–2022 KeuPa HT:n budjetti oli tuo 80 000 euroa.

”Hörsöt, rönsyt ja kärhet ovat pelistä karsiutuneet.”

Alkavalla kaudella budjetti nousi sataantuhanteen euroon. Kaudella 2021–2022 KeuPa HT oli runkosarjassa viides keräten 80 pistettä. Siitä on helppo laskea, että että yksi runkosarjan piste maksoi keuruulaisille 1 538,46 euroa. Veikkaan, ettei kovin moni, jos yksikään, muu joukkue ei päässyt pudotuspeleihin yhtä pienellä budjetilla.

Kysymys kuuluukin, miksi Ihmisten joukkue pystyy kilpailemaan muiden seurojen kanssa pelaajista, jotka kelpaisivat jokaiseen Mestis-joukkueeseen?

Vastauksena on pelaajien ja valmentajien halu kehittyä. Aika moni KeuPa HT:n valmentaja on siirtyneet liigavalmentajaksi. Ville Nieminen ja Mikko Heiskanen ovat JYPin valmennusportaassa. Kaksi edellistä kautta peräsimessä ollutta Tomas Westerlundia K-Espoo haki viime kauden päätteeksi liiganousun takuumieheksi. Moni pelaaja on saanut myös viiltää ensimmäiset luistimenjäljet Liigassa, kun JYP on lainannut KeuPa HT:stä pelaajia pääsarjatasolle.

Tämän kauden KeuPa HT:ssä on jotain sellaista suoraviivaisuutta ja äijämeininkiä, jota Mestis-vuosien saatossa on joukkueessa nähty vähän. Hörsöt, rönsyt ja kärhet ovat pelistä karsiutuneet. Ryhäsen pelaajatausta näkyy pelaamisessa. Minulla on kummallinen tunne, että tällä kaudella kausi venyy Keuruulla lähemmäksi toukokuuta...

Kirjoittaja on urheilutoimittaja.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos