Petäjäveden vesikriisi jatkuu – Ratkaisua tilanteeseen haetaan useaa kautta: uuden porakaivon veden laatu täyttänee vaatimukset, Vehkasuon lähde pysyy käyttökiellossa - Puheenvuoro - Suur-Keuruu

Petäjäveden vesikriisi jatkuu – Ratkaisua tilanteeseen haetaan useaa kautta: uuden porakaivon veden laatu täyttänee vaatimukset, Vehkasuon lähde pysyy käyttökiellossa

Talousveden säännöstely, keittäminen ja varaveden haku jatkuvat yhä Petäjäveden talousvesiverkoston alueella.

6.11.2019 17:50

Petäjäveden kunnanhallitus päätti maanantain kokouksessaan esittää valtuustolle, että Palvalahti– Pakolantie välisen vesihuoltolinjan toteuttamisen vaatimat selvitykset ja rakentamistoimenpiteet aloitetaan viipymättä ja hankkeen toteuttamiseen myönnetään 60.000 euron lisämääräraha vuodelle 2019.

Kunnanhallitus esittää valtuustolle myös, että Jyväskylä-Petäjävesi runkovesilinjan rakentamisen suunnittelu ja rahoitusmallien selvittäminen käynnistetään yhteistyössä Alvan, eli entisen Jyväskylän Energian kanssa.

Porakaivovettä tutkitaan

Petäjäveden kunta on myös tehnyt Syrjäharjun ottamolle uuden porakaivon vanhan rengaskaivon tilalle, sillä tehtyjen tutkimusten perusteella rengaskaivon veden laatu ei täytä edelleenkään laatuvaatimuksia. Lisäksi kaivon veden tuotto on edelleen vähäistä. Uuden porakaivoveden laatua on tutkittu ja alustavien tulosten mukaan se täyttää talousvedelle asetetut laatuvaatimukset ja -suositukset tutkituilta osin.

Petäjäveden kunta valmistelee kaivon käyttöönottoa yhteistyössä Keski-Suomen ely-keskuksen sekä Jyväskylän kaupungin ympäristöterveydenhuollon kanssa. Uuden kaivon käyttöönotosta tiedotetaan asukkaille erikseen.

Petäjäveden Kintaudella valtatie 23:n varrella sijaitsevan Vehkasuon lähteen vettä ei saa edelleenkään käyttää talousvetenä.

Muutoin Petäjäveden talousvesitilanne jatkuu entisellään. Talousvesi on yhä toistaiseksi keitettävä Petäjäveden kunnan talousvesiverkoston alueella. Petäjäveden kunnan vesilaitos jatkaa talousveden kloorausta pienellä pitoisuudella varmistamaan verkostoveden laatua. Vaikka kloori saattaa aiheuttaa veteen maku- ja hajuhaittaa, vesi on käyttökelpoista.

Verkostoveden käytön säästötalkoot jatkuvat edelleen ja asukkaat voivat hakea talousvettä omiin puhtaisiin astioihin kunnan tekniselle varikolle sijoitetusta säiliöautosta tai erillisistä säiliöistä. Vesitilanteesta tiedotetaan seuraavan kerran maanantaina 11. marraskuuta iltapäivällä.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos