Vielä vähän vaaleihin liittyen – äänestä oikein

Värikäs elämä on rikkaampaa kuin vihainen elämä. Jäkimmäisestä saa vain näppylöitä.

13.4.2019 13:49

Ketuttaa, pelottaa ja ahdistaa. Ilmastonmuutos, matut ja herrojen metkut, siinä järjestyksessä. Siispä äänestän Persuja, jotka tarjoavat torkkunapin muutoksesta, muuttoliikkeestä huolehtimiselle. Haluan kieltää koko muutoksen, koska se tunkee sisään ovista ja ikkunoista itse rakentamaani tupaan, johon jumalauta ei kukaan tule iliman luppaa tai ammun.

Ensin halusimme isoimmaksi puolueeksi, ja pääsimmekin gallupeissa sellaiseksi, sitten Antti Rinne tervehtyi. Kun valtakunnan politiikkaa ja sen ykköspaikkaa yritetään hoitaa AY-logiikalla ja -tyylillä, niin syntyy pelkkää epätietoisuutta ja sekasortoa, jonka varjolla onkin hyvä nostaa veroja. Siispä äänestän demareita, noita punaisia tuuliviirejä, joiden jäljiltä ei tarvitse rikkaille nauraa – heitä ei enää ole.

Ei niin pahaa katastrofia, ettei siinä sivussa voisi hieman hyötyä siitä. On vain pidettävä pää kylmänä, vaikka ilmasto lämpiää; siinä hyvä mainoslause uusille ilmastointilaitteille, jotka kehitettiin pienessä startupissa ja siirrettiin sitten apporttina amerikkayhtiölle. Yksinoikeudella. Lupasivat olla nostamatta hintoja, koska lupaavat niin. Siispä äänestän kokoomusta, jolle vapaa kilpailu on hippien leikkiä ja maajussien puuhastelua. Kunnon business pyörii monopolien ja kartellien kautta.

Kuokka on kasvanut Jussin kädestä ulos ja nyt sitä heiluttavat maaherrat, joskin ilman verotusoikeutta tai todellista valtaa, mutta leveillä hartioilla silti. Jussi makaa tantereessa tainnuttavan iskun jälkeen, eikä oikein tiedä mihin suuntaan pitäisi lähteä ja mitä pitäisi tehdä. Siispä uskollisesti, tietämättä oikeasti, mitä teen, äänestän keskustaa. Kepu kun pettää aina, niin todennäköisesti nytkin se saa enemmän ääniä kuin antoi pääministeripuolueena politiikallaan ymmärtää ansaitsevansa. Yrittivät tyriä kaiken, hallituskumppanit pistivät kepuloita rattaisiin, joten tie käy oppositioon.

Työttömyys on ansaittua ja siitä pitää palkita, vastikkeettomasti ja muiden kustannuksella, koska se on myös muiden vika. Siispä äänestän vasemmistoa, joka uutterasti ajaa parannuksia, joita ei kukaan kaipaa, vaan joihin vain joudutaan turvautumaan, kun epäonni – tai laiskuus – kohtaa. Vasemmiston lippu on haalistunut ja terävästä argumentoinnista huolimatta, heitä ei yksinkertaisesti enää tarvita.

Minulla ei ole mitään hätää, koska ystävät ja sukulaiset pitävät minusta huolta, jopa niin hyvin, että saan tukityöllistämispaikan jostain ministeriöstä. Viimeksi se taisi olla joku puålustusministeriys tai sellanen. Siispä äänestä ärkoopeetä. (Vaali)kevään korvilla ankkalampi herää eloon, valmistautuu hallitusvastuuseen tai -vastuuttomuuteen, miten sen nyt ottaa. Hallitukseen mennään kuitenkin ehdoitta.

Mietin alan vaihtoa. Ehkä politiikka ei olekaan se minun juttuni, vaan voisin alkaa uskonlahkoksi tai konsultiksi. Ongelmana vaan, että kaveripiiri on kovin suppea ja kaikilla on vähän sama fiilis. No, katsotaan vaalien jälkeen, ehkä jotakuta onnistaa. Siispä äänestän sinisiä. Smurffien temmellystä on aina ollut hauska seurata. He ovat harmittomia, joskin toisinaan tosikkoja, mutta myös kovin yksinäisiä. Silittäkää tavatessa, kaipaavat lohdutusta.

Jeesus eduskuntaan! Isän, pojan ja äänestäjän nimeen, äänestä minua kuin äänestäisit itseäsi ja pelastut. Emme pelkästään kiellä kaikkea, vaan teemme sallitustakin vähintään kiusallista. Äänestän siis kristillisiä. Noita tekopyhiä menneisyydessä eläjiä, joiden politiikkaa ohjaa yliluonnollinen usko omaan oikeellisuuteen.

Tiedän, että katastrofi lähestyy, ahdistava ja vääjämätön kuudes sukupuuttoaalto, joka pyyhkii pöytää ihmisiä rotuun, uskontoon, poliittiseen kantaan tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta. Siispä äänestän Vihreitä, ja toivon sen riittävän, yhdessä ilmastomarssille osallistumisen kanssa. Olen vastahakoisesti jo luopunut lentomatkustamisesta. Hyvästi Goa.

Ja miten edelliset liittyvät oikein äänestämiseen?No, eipä kai mitenkään. Oli vaan hauska kirjoittaa puolueista pieni pilke sillmäkulmassa.

Todellinen asiani tulee nyt.

Kaikkien puolueiden ohjelmissa on hyviä ja huonoja puolia, mutta maailma ei kaipaa puoluepolitiikkaa vaan aitoa osallistumista yhteisen hyvinvoinnin ja jopa olemassaolon ylläpitämiseksi ja säilyttämiseksi.

Elämme vaarallisia aikoja, muutoksen edessä, jolloin vastakkain asettelut kärjistyvät ja pahoinvointi uhkaa saada yliotteen yhteiskunnallisessa keskustelussa. Seurauksena on kiihtyvä kierre tuhoon.

Vaikka edellä pilkkaan tasaisesti kaikkia, niin sanon nyt kantani suoraan; Älkää äänestäkö Persuja, koska heillä on kaikista vähiten annettavaa positiiviselle kehitykselle ja aidolle hyvinvoinnille. He levittävät epäluuloa ja ahdistusta, verhoten sen puolustuspuheeksi, vaikka todellisuudessa kyse on ajattelemattomuudesta ja putkinäköisyydestä.

Äänestäkää ihan ketä tahansa muuta, kuin Persuja.

Tämä on yksinomaan minun mielipiteeni, eikä se edusta tämän julkaisijan tai muiden tahojen kantoja. Valittajat voivat käydä jonoon niin käsitellään argumentit tulojärjestyksessä.

ÄÄNESTÄKÄÄ!

 

Toni Panula, tuottaja, Helsinki

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos