MainosOP Pohjois-Häme

Pitkään pohdittu, nopeasti toteutettu – muutto Helsingistä Keuruulle toi Meerin takaisin lapsuudenmaisemiin

Viime vuoden heinäkuussa muuttoauto Helsingin Lauttasaaresta lähti täydessä lastissa kohti Keuruuta ja uutta kotia. Meeri Saarinen ja Heikki Kaira olivat tehneet talokaupat lähes etänä OP Kodin ja OP Pohjois-Hämeen yhteispelillä.

Meeri Saarinen ja Heikki Kaira kokivat helpoksi toimia OP Pohjois-Hämeen sekä OP Kodin kanssa, vaikka välimatkaa oli Helsingistä Keuruulle melkoisesti. Uusi koti Keuruulla, Meerin kotiseudulla on mieluisa asia koko perheelle.


6.5.2021 6:00

Meeri Saariselle muutto tiesi paluuta lapsuusmaisemiin. Heikki Kaira puolestaan on syntyperäinen helsinkiläinen.

– Ei se Helsinki sieltä mihinkään lähde, vaikka asuisin vähän kauempana. Siteet on edelleen vahvat ja ainahan siellä käydä voi, Heikki tuumailee uudesta kotikaupungistaan käsin.

– Pitkään olemme tätä pohtineet ja jotain talojakin olen netistä välillä katsonut, Meeri täydentää.

Vaikka muuttosuunnitelmat olivat muhineet pitkään, päätökset ja kaupat tehtiin melko lyhyen ajan sisällä.

Lasten jäänti kotiin korona-ajan alkajaisiksi ja Meerin lomautus matkailualalta antoivat sysäyksen.

– Heikin työ mahdollistaa asumisen missä tahansa ja sitten Oikotien kautta löytyi tämä koti. Olimme heti yhteydessä OP Kodin välittäjään, Petri Vienolaan. Siitä se käynnistyi, Meeri kertoo.

OP Pohjois-Hämeen asiakkuuspäällikkö Terhi Kostilainen ja OP Koti Keuruun kiinteistönvälittäjä Petri Vienola palvelevat samoissa tiloissa Keuruuntien varressa.

Yhteistyö etänä oli alusta saakka hyvää ja sujuvaa. Ensimmäiseen näyttöön osallistui Meerin äiti ja siskon perhe. He videoivat kohteen ja tekivät tarkistuksia Meerin ja Heikin toiveiden mukaan.

– Toiseen näyttöön pääsimme itse, kun Uudenmaan koronasulku päättyi.

– Vaikka talo oli ollut jo pidempään myynnissä, kyllä vähän jännitti, että meneekö tämä sitten kuitenkin just nyt jollekin muulle, kun me olemme kauempana, Meeri muistelee.

Tutustuminen ja päätöksenteko vaati paljon sähköpostittelua ja pohdintaa. Kun mietintä otti ylivallan, Petri kyseli perään, että missä mennään.

– Meille ehdotettiin rahoitusta OP Pohjois-Hämeestä, mikä sijaitsee samoissa tiloissa OP Kodin kanssa. Tarjousta kysyttiin muualtakin, mutta OP:n tarjouksen sisältö oli selvästi toista parempi. Lisäksi asiat haluttiin tehdä helpoiksi, vaikka olimme etäällä, Meeri kertoo valinnasta.

OP Pohjois-Hämeen Keuruun konttorin asiakkuuspäällikkö Terhi Kostilaisesta tuli Meerin ja Heikin yhteyshenkilö.

– Meeri ja Heikki liittyivät saman tien OP:n omistaja-asiakkaiksi, ja asuntolaina alkoi kerryttää heille rahanarvoisia OP-bonuksia.

– Meillä lasten vakuutukset on olleetkin Pohjolassa, joten kiva yllätys oli se, että loppusummat pienenivät oleellisesti, kun vakuutusmaksut menikin bonuksista, Meeri iloitsee.

Perhe Saarinen-Kaira iloitsee uudesta kotiseudustaan Keuruulla. Pojista vanhempi aloitti koulun viime syksynä uudella paikkakunnalla.

Kaikkineen koko prosessi talon löytymisestä kauppoihin jätti hyvät muistot Meerille ja Heikille.

– Jossain vaiheessa, kun Petrin kanssa juteltiin paikanpäällä, tuntui kivalta kuulla paikkakunnalla asuvan näkemyksiä asioista, Heikki huomioi.

Petri muistuttaa, että OP Kotiin pääsee asioimaan kaikkina arkipäivinä.

– Myös meille pankkiin voi soittaa suoraan tai laittaa meiliä. Kaikkiin yhteydenottoihin vastataan, Terhi lupaa.

Hyvä saavutettavuus Keuruuntien varressa takaa kaikille keuruulaisille helpon palvelun niin pankki- kuin kiinteistöasioissakin.

Tiesitkö?

OP Pohjois-Häme ja OP Koti Keuruun konttori

  • Keuruuntie 14

  • Varaa aika suoraan!

  • Pankkiasioissa: Terhi Kostilainen, 010 256 8918, terhi.kostilainen@op.fi

  • Asuntoasioissa: Petri Vienola, 050 478 3067, petri.vienola@op.fi

Lue myös: