MainosKuntokauppa.fi

Terveysliikuntaa parhaimmillaan – Sähköpyörä houkuttelee liikkumaan

Kuinka paljon enemmän tulisi pyöräilleeksi, jos olisi aina reipas myötätuuli ja loiva alamäki? Pyöräilyn voi muuttaa helpoksi ja mukavaksi, kun hankkii sähköpyörän. Ja kun pyöräily on helppoa ja mukavaa, sitä huomaa tekevänsä niin paljon, että paino laskee kuin itsestään!


28.12.2020 6:00 | Päivitetty 21.12.2020 10:05

Sähköpyörät ovat lyöneet itsensä läpi suomalaisessa liikenteessä. Parin viime vuoden aikana markkinoille on tullut runsas mallivalikoima, ja sähköpyörien hinnat ovat laskeneet. Noin 2000 euron molemmin puolin on saatavilla laadukkaita malleja moneen käyttöön.

Sähköpyörä houkuttelee liikkumaan – ja näin liikuntaa harrastaa enemmän

Nykyään laadukkaita ja kohtuuhintaisia sähköpyöriä löytyy kaikista pyörien runkotyypeistä. Jokainen löytää markkinoilta omaan käyttöönsä sopivan sähköpyörän, mutta kaikilla on yksi yhteinen piirre: Sähköavustus tekee polkemisesta kevyttä ja helppoa. Entiset pyöräilyn vaikeat kohdat, raskaat ylämäet ja vastatuuliset aukeat, eivät enää haittaa. Tarvitsee vain kytkeä tehostusta riittävän voimakkaaksi, ja ennen vaadittu ponnistelu muuttuu sujuvaksi etenemiseksi.

Jos pyöräilystä tulee kevyttä ja mukavaa, miten se sitten auttaisi laihtumisessa ja painonhallinnassa? Vaikka liikunta olisi kevyttä ja miellyttävää, se on silti liikuntaa. Se kuluttaa enemmän energiaa kuin paikoillaan istuminen – huomattavasti enemmän. Sähköpyörääkin on poljettava itse, muutoin se ei kulje. Sähköavustus ei ole kaasukahva. Ja kevyt ja miellyttävä liikunta on paljon ja houkuttelevampaa harrastaa kuin raskasta ja työlästä.

Sähköavusteisen polkupyörän moottori saa tuottaa enintään 250 wattia tehoa, ja tehostus saa vaikuttaa enintään 25 kilometrin tuntinopeuteen saakka. Silloin sähköpyörää kohdellaan tieliikennelaissa kuin tavallista polkupyörää. Ajamiseen ei ole ikärajaa, ja pyörällä saa ajaa kevyen liikenteen väylillä. Myöskään ajokorttia tai liikennevakuutusta ei tarvita.

Sähköavun tuoma helppous vaikuttaa vahvimmin silloin, kun pyöräilyyn tulee ylimääräisiä vastuksia. Ylämäissä, vastatuulessa, epätasaisella pinnalla – kaikissa oloissa voi polkea kevyesti ja miellyttävästi. Tämä saa omistajat yksinkertaisesti pyöräilemään enemmän ja siten liikkumaan enemmän.

Pitkäaikaista liikuntaa painonpudotuksen tehoalueella

Tutkimuksissa on todettu, että sähköpyöräily tuo tehokkaasti liikunnan terveysetuja, koska sen miellyttävyys lisää liikkumista. Mutta tämä ei ole ainoa syy, jonka vuoksi sähköpyöräily vaikuttaa.

Kevyt, sähköavusteinen polkeminen on liikuntaa noin 40-70 prosentin teholla polkijan maksimisykkeestä. Juuri tällainen liikunta tehoaa painonpudotuksessa, koska sitä pystyy pitämään yllä riittävän pitkään. Näin harjoitus jatkuu niin kauan, että kalorien kokonaiskulutus nousee merkittävästi koko päivän aikana.

Monenkin eri kuntoilulajin intensiivinen tehotreeni kuluttaa paljon enemmän kaloreita tunnissa – mutta aloitteleva kuntoilija pystyy pitämään sellaista yllä vain muutamia minuutteja kerrallaan. Siksi painonpudotus on tehokkaampaa, kun polkee pitkiä matkoja miellyttävästi sähköpyörällä.

Polkemisen raskautta voi myös tasapainottaa sähkötehostusta lisäämällä tai vähentämällä. Näin painonpudotukselle edullinen tehoalue säilyy, samoin pyöräilyn miellyttävyys.

Polkemisen raskautta voi myös tasapainottaa sähkötehostusta lisäämällä tai vähentämällä. Näin painonpudotukselle edullinen tehoalue säilyy, samoin pyöräilyn miellyttävyys. Raskaat ylämäet reitillä eivät ole enää este, jonka vuoksi tekisi mieli jättää pyöräily kokonaan väliin.

Sähköpyörä nostaa pyöräilyn mukavuuden uudelle tasolle. Niin korkealle, että tekee mieli pyöräillä enemmän, nopeammin ja kauemmas. Tuloksena on virkeämpi mieli, kevenevä paino ja koheneva terveys. Ja samalla voi hoitaa arjen liikkumistarpeet kätevästi, edullisesti ja ympäristöä säästäen.

Tilaa sähköpyörä Kuntokauppa.fi-verkkokaupasta!

Lähde:

Artikkeli sähköpyörän terveyshyödyistä ja tehosta liikunnassa

Lue myös: