Keuruun brändärien sanoma ei turhaan nöyristele: Isossa kaupungissa voit olla nobody, mutta tuppukylässä aina somebody! - Mainos - Suur-Keuruu
MainosKeulink Oy

Keuruun brändärien sanoma ei turhaan nöyristele: Isossa kaupungissa voit olla nobody, mutta tuppukylässä aina somebody!

Suomen mittapuulla poikkeuksellinen Mun Keuruu -elinvoimasivusto yhdistää Keuruun seudun yrittäjät ja alueen aktiiviset asukkaat.

Tiina Perämäki (vas.), Sari Saarinen ja Satu Soutolahti vetävät keurusselällä hankkeita, joiden tarkoituksena on yritysten ja alueen elinvoiman kasvattaminen. Tästä esimerkkeinä ovat 30. lokakuuta julkaistava Mun Keuruu -elinvoimasivusto ja samana päivänä järjestettävä webinaari.­


19.10.2020 6:00

Lokakuun 30. päivänä avautuu Mun Keuruu.fi -elinvoimasivusto, joka on Suomen mittapuulla erityinen sen takia, että siinä yhdistyvät seutukunnan yrittäjien ja asukkaiden voimat.

Kehittämisyhtiö Keulink Oy:n projektipäällikkö Sari Saarinen kuvailee sivuston olevan yhteisöllisen elinvoiman rakentamisen alusta, joka tarjoaa sekä yrityksille että seudun asukkaille erilaisia palveluita.

– Sivusto tähtää Keuruun seudun yritysten elinvoiman kasvattamiseen digitaalisin keinoin, Saarinen tiivistää.

Yhteisöllisen sivustosta tekee se, että se koostuu yrittäjien ja asukkaiden omista blogeista ja tarinoista, joten kuka tahansa voi toimia aktiivisena elinvoimalähettiläänä eli keuruulaisittain brändärinä.

– Tähtäämme siihen, että meillä on Keuruun seudulla tuhansia brändäreitä julistamassa ylpeästi tuppukylän ilosanomaa, Sari Saarinen naurahtaa.

Kehä kolmosen ulkopuolella sijaitsevia pienempiä kaupunkeja kutsutaan usein tuppukyliksi, mutta Keuruulla leikkimieleinen vähättely ja se että kaikki tunnetaan, käännetään voitoksi.

– Meillä on humoristisena iskulauseenakin: ”Isossa kaupungissa voit olla nobody, mutta tuppukylässä somebody!”

Syksy tuo Mun Keuruu -elinvoimasivuston, joka yhdistää Keurusseudun yrittäjät ja asukkaat.­

Mun Keuruu -verkkosivusto tulee yrittäjille tarpeeseen, sillä noin 25-30 prosentilla Keuruun yrityksistä ei ole omia toimivia verkkosivuja. Seutukunnalla on tällä haavaa noin 800 aktiivista yritystä.

– Sivusto kokoaa kaiken sen, joka liittyy Keuruulla yrittämiseen, asumiseen, elämiseen ja alueen elinvoimaan. Eikä tällaista sivua ole tehty missään muualla Suomessa, Keurusseudun Yrittäjät ry:n projektipäällikkö Satu Soutolahti kuvailee.

Sivusto kokoaa kaiken sen, joka liittyy Keuruulla yrittämiseen, asumiseen, elämiseen ja alueen elinvoimaan. Eikä tällaista sivua ole tehty missään muualla Suomessa.

Yhtenä tärkeänä sivuston palveluna onkin keuruulaisten tuotteiden brändäys eli markkinoimalla tehty tunnettuus. Yksittäinen yritys voi kamppailla tuotteen brändäyksen kanssa, eikä se aina edes onnistu, mutta elinvoimasivusto tuo paikallisia tuotteita tunnetuksi.

– Keuruun yrityksillä on hienoja paikallisia tuotteita, joita ei kuitenkaan ole brändätty tai tuotteistettu ja markkinoitu, ja elinvoimasivustolla me nostamme ne ylpeästi esiin, Satu Soutolahti toteaa.

Yksi esimerkki jota lähdetään tuotteistamaan on Kahvila Satumaan herkullinen kinuskikakku.

– Yrittäjät ovat erittäin innoissaan tuotteiden brändäyksestä, Sari Saarinen kertoo Keuruun aktiivisesta ja positiivisesta ilmapiiristä.

Myös Kahvila Satumaan erittäin suosittu kinuskikakku brändätään.­

Samana päivänä, kun elinvoimasivusto avautuu, järjestetään Mun Keurusseutu -webinaari Hotelli Keurusselällä.

Kaikille avoimeen tilaisuuteen voi osallistua kuka tahansa myös kotisohvalta käsin verkkoyhteyden avulla. Webinaaria ovat suunnitelleet ja valmistelleet kolmen Keuruun alueen elinvoimaa tukevan hankkeen työryhmät.

– Tässä on mahtava tilaisuus eri tahoille kuten yrittäjille ja asukkaille päästä osallistumaan ainutlaatuiseen webinaariin, jonka tavoitteena on tuoda esille mitä alueen vetovoimaisuuden eteen on jo tehty mutta myös suunnata katsetta siihen, miten kasvamme koko kylän voimalla tulevaisuudessa, kommentoi Keuruun kaupungin projektipäällikkö Tiina Perämäki.

Mun Keurusseutu -webinaarin ohjelma 30.10.

Webinaarissa keurusseudun elinvoimaisuudesta kertovat kolmen Keuruun alueen elinvoimaa tukevan hankkeen työryhmät

Tilaisuudessa esitellään Mun Keuruu.fi -elinvoimasivustoa

Paneelikeskustelussa päättäjät, yrittäjät ja asukkaat pohtivat alueen mahdollisuuksia

Jaetaan keurusseudun vuoden yrittäjä ja vuoden nuori yrittäjä -palkinnot

Imitaattori Jarkko Tammisen videotervehdys

Hotelli Keurusselällä kello 13 alkavaan tilaisuuteen voi osallistua myös verkossa

Ilmoittautuminen 29.10. mennessä osoitteessa keulink.fi

Ilmoittaudu mukaan Mun Keurusseutu-webinaariin, jossa esitellään mm. uusi elinvoimasivusto yritysten seudullisena myynti- ja markkinointikanavana. Lisätietoja ja ilmoittautuminen tästä

Keuruun elinvoimaiset hankkeet

Joustavat koulutusmallit yhdessä yrityselämän kanssa -hanke

Hanke tähtää osaavan työvoiman saatavuuden edistämiseen Keuruun seudulla. Kaksivuotista hanketta vetää Keuruun kaupungin projektipäällikkö Tiina Perämäki.

Lapaset-hanke

Keurusseudun Yrittäjät ry:n Lapaset-hanke tekee kehittämistyötä Keuruun ja Multian seutukunnan vetovoiman ja pitovoiman parissa. Hanke painottaa lapsiperheiden yhdessä tekemistä ja verkostoitumista. Projektipäällikkö Satu Soutolahti vetää hanketta.

EKSS-hanke

Kehittämisyhtiö Keulink Oy:n Elinvoimainen kasvu Keuruun seutukunnalla -hanke tukee paikallisyrityksiä ja sen kautta luodaan uusia tapoja yritysten palveluiden ja tuotteiden myymiseen. Hankkeessa projektipäällikkönä toimii Sari Saarinen.

Lue myös: