Kesäkuusta lähtien koronarokotteita saa taas terveysasemalta Kantolantieltä – Linja-autoaseman rokotuspiste auki enää toukokuun loppuun

Neljättä rokotetta suositellaan erityisesti iäkkäille, joiden toimintakyky on heikentynyt.

Aikuisneuvolan käytävälle johtava ovi aukeaa kesäkuusta lähtien koronarokotteita hakeville. Linja-autoaseman rokotuspiste menee kiinni parin viikon kuluttua.

18.5.2022 12:15

Kesäkuun alusta koronarokotteita annetaan jälleen Keuruun terveysaseman aikuisneuvolan tiloissa Kantolantiellä. Rokotuksia saa linja-autoaseman rokotuspisteessä vielä toukokuun loppuun.

Ensimmäistä ja toista rokotusta annetaan kaikille yli viisivuotiaille. Kolmannen rokotuksen voivat ottaa kaikki yli 18-vuotiaat sekä riskiryhmiin kuuluvat 12-vuotiaat.

Neljänsiä rokotteita annetaan yli 80-vuotiaille, voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille sekä iäkkäille, järjestetyn kotihoidon ja omaishoidon piirissä oleville. Neljättä rokoteannosta suositellaan myös niille yli 70-vuotiaille, joiden terveyden ja toimintakyvyn heikentyminen hankaloittaa kotona pärjäämistä.

”Voimakkaasti immuunipuutteisille neljännen annoksen voi antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Suosittelemme 80 vuotta täyttäneille ja iäkkäiden hoivakodeissa asuville neljättä rokoteannosta, kun kolmannesta annoksesta on kulunut kolme kuukautta”, ylihoitaja Sanna Porkka-Hokkanen seututerveyskeskuksesta sanoo.

Toisen ja kolmannen rokoteannoksen väliksi suositellaan 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville vähintään 3–4 kuukautta, yli 18-vuotiaille perusterveille vähintään 4–6 kuukautta ja 12–17-vuotiaille vähintään 6 kuukautta. Rokotuksen voi ottaa myös myöhemmin.

Seututerveyskeskuksen kuntien asukkaat voivat käyttää mitä tahansa seututerveyskeskuksen rokotuspisteistä.

Rokotetuille suositellaan edelleen maskien käyttöä, turvavälejä sekä hyvän käsi- ja yskimishygienian noudattamista.

Mitä?

Voimakkaasti immuunipuutteiset

  • Ne, joille on tehty elinsiirto tai kantasolusiirto.

  • Ne, joilla on vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos, pitkälle edennyt tai hoitamaton hiv tai lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila.

  • Ne, jotka saavat immunosuppressiivista syöpähoitoa, autoimmuunisairauksien hoitoa immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä, tai joiden vaikeaa kroonista munuaisten vajaatoimintaa hoidetaan dialyysilla.

Lähde: Keski-Suomen seututerveyskeskus.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos