Paljon koronatartuntoja pitkäaikaishoidon laitoksissa

Yli 18-vuotiaille on tarjolla uutta Nuvaxovid-koronarokotetta.

Yli 18-vuotiaille tarjotaan uutta Novaxovid-koronarokotetta.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueellisessa tartuntatautien torjunnan johtoryhmässä todettiin maanantaina 21. maaliskuuta, että Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on tällä hetkellä paljon koronavirusta pitkäaikaishoitolaitoksissa. Tilanne on pitkälti sama koko maassa.

Erityisesti pitkäaikaishoitolaitoksissa työskentelevien ja siellä vierailevien on huolehdittava erityisen huolellisesti maskien käytöstä, hyvästä käsihygieniasta ja mahdollisuuksien mukaan myös turvaetäisyyksistä.

Koronatautia on runsaasti liikkeellä Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella, ja muutamassa kunnassa tartunnat ovat lähteneet hienoiseen nousuun. Sairaalakuormituksessa ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia.

Koronarokotteisiin on liitetty uusi tulokas, Nuvaxovid, jota tarjotaan yli 18 vuotta täyttäneille. Sitä suositellaan varsinkin niille, joille ei voida antaa muita käytössä olevia koronarokotteita.

Nuvaxovidia annetaan Ksshp:n alueella keskitetysti sovittuina päivinä, jotta annoshävikki saadaan pidettyä mahdollisimman vähäisenä. Tietoa rokotuspäivistä saa seututerveyskeskuksen verkkosivulta tai soittamalla terveyskeskukseen.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos