Lisää ajanvarauksettomia rokotuspäiviä Keuruulle, Multialle ja Petäjävedelle

Rokotusajan voi varata myös etukäteen, jos varattu aika sopii itselle paremmin.

Koronarokotusta tarjotaan Keski-Suomen seututerveyskeskuksen alueella kaikille yli viisivuotiaille.

Keski-Suomen seututerveyskeskus on järjestänyt kaikille yli viisivuotiaille lisää sellaisia koronarokotuspäiviä, jolloin ei tarvitse erikseen varata aikaa.

Mikäli ennalta varattu rokotusaika sopii omaan kalenteriin paremmin, sen voi varata sähköisesti tai puhelimitse.

Jos haluaa adjuvanttia eli tehosteainetta sisältävää Nuvaxovid-rokotetta, sitä varten on varattava rokotusaika puhelimitse.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Nuvaxovidin apuaineina on suoloja, polysorbaatti 80:tä, vettä sekä pieniä määriä muita aineita, jotka pitävät yllä oikeaa koostumusta. Rokote ei sisällä eläviä koronavirustaudin aiheuttajaviruksia eikä säilöntäaineita.

Keuruun rokotuspisteessä linja-autoaseman tiloissa seuraavat ilman ajanvarausta hoidettavat rokotukset ovat maanantaina 28. maaliskuuta sekä tiistaina 12. ja 26. huhtikuuta.

Multian terveysasemalle pääsee rokotettavaksi ilman ajanvarausta perjantaina 25. maaliskuuta ja tiistaina 12. huhtikuuta.

Petäjävedellä ajanvarauksettomat rokotuspäivät ovat torstaina 31. maaliskuuta ja tiistaina 26. huhtikuuta.

Kolmatta rokoteannosta Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee kaikille 18 vuotta täyttäneille, samoin laitoksissa ja hoivakodeissa asuville ja lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville, sekä koronapotilaita hoitavalle terveydenhuollon henkilöstölle, ympärivuorokautisen hoivan henkilöstölle sekä muuta kiireellistä hoitoa antavalle sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle.

Suositus koskee myös voimakkaasti immuunipuutteisia sekä riskiryhmiin kuuluvia yli 12-vuotiaita.

Riskiryhmiin kuuluvat ja 60 vuotta täyttäneet voivat ottaa kolmannen rokoteannoksen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut yli kolme kuukautta.

Perusterveille yli 18-vuotiaille kolmannen annoksen ottamista suositellaan, kun toisesta rokotuksesta on kulunut yli 4 kuukautta.

Ikäryhmään 12–17-vuotiaat kuuluville nuorille kolmannen rokotuksen hakemiseen on sopiva aika, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta.

Neljättä rokoteannosta suositellaan 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille. Tehosteannos on joko Comirnatya tai Spikevaxia, ja sen voi saada, kun kolmannesta annoksesta on kulunut yli kolme kuukautta.

Rokotuksen voi ottaa myös myöhempänä ajankohtana.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos