Keuruulla kolmannen rokotteen saanut yli 5 200 henkilöä

Alle 17-vuotiaille ei Keuruulla, Multialla eikä Petäjävedellä ole annettu kovinkaan monta kolmatta rokotetta.

Keurusseudulla yli 18-vuotiaat ovat hakeneet kolmansia rokoteannoksia kohtuullisen hyvin. Kolmen kunnan alueella määrä kattaa yli 60 prosenttia.

Keuruulla kolmansien rokotusten kattavuus on tällä hetkellä 65,6 prosenttia (5 218 henkilöä), Multialla 65,8 prosenttia (829 henkilöä) ja Petäjävedellä 60,1 prosenttia (1 736 henkilöä) kunnan väestöstä.

Alle 17-vuotiaille Keuruulla on rokoteannoksia jaettu 1 068. Multialla alle 17-vuotiaiden rokoteannoksia on annettu 158 ja Petäjävedellä 592. Nämä annokset ovat sekä ensimmäisiä että toisia. Kolmansia rokotusannoksia ei kolmen kunnan alueen nuorille juuri ole annettu.

Maaliskuussa ehtii vielä hakea rokotteen ilman ajanvarausta, sillä seututerveyskeskus on järjestänyt ajanvarauksettomia rokotuspäiviä Keuruulla maanantaiksi 28. päivä, Multialla edeltäväksi perjantaiksi 25. päivä ja Petäjävedellä torstaiksi 31. päivä.

Seututerveyskeskus painottaa, että koronarokotteet suojaavat vakavalta taudilta ja vähentävät viruksen tarttumista.

Kokonaan koronarokotteet eivät kuitenkaan estä tartuntoja, mutta rokotteen ottamalla auttaa suojaamaan muita. Rokotettujen on todettu tartuttavan tautia vähemmän kuin rokottamattomien.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on purkanut yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevat kokoontumisrajoitukset Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alueella jo helmikuun puolivälissä, sillä tartuntatautilain mukaiset edellytykset rajoitukselle eivät täyty.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan edelleen, samoin hyvä käsihygienia ja turvavälien säilyttäminen ovat yhä hyviä käytäntöjä.

”Maskilla voi estää pisaroiden leviämistä ympäristöön, minkä vuoksi sitä kannattaa käyttää varsinkin niissä tilanteissa, missä lähikontakteja on vaikea välttää. Sisätiloissa tartuntariski on huomattavasti suurempi kuin ulkona”, Seututerveyskeskuksesta kerrotaan.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos