Koronarokotuksia ilman ajanvarausta kaikille yli viisivuotiaille

Keuruulla, Multialla ja Petäjävedellä järjestetään maaliskuussa useita rokotuspäiviä, joihin voi saapua ilman varattua aikaa.

Koronarokotuksen voivat hakea kaikki yli viisivuotiaat, jotka eivät vielä ole saaneet ensimmäistä tai toista rokotettaan. Kolmas rokote on tarkoitettu yli 18-vuotiaille sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12-vuotiaille.

1.3. 14:05

Seututerveyskeskuksen jakamia koronarokotuksia Keuruulla on jaettu helmikuun alusta lähtien linja-autoaseman kiinteistössä, ja rokotusvuorossa ovat kaikki yli viisivuotiaat, jotka eivät vielä ole saaneet ensimmäistä tai toista rokotettaan.

Kolmatta rokotetta voivat hakea kaikki yli 18-vuotiaat ja voimakkaasti immuunipuutteiset yli 12-vuotiaat. Neljäs rokoteannos on tällä hetkellä tarkoitettu voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille.

Rokotusajan voi varata seututerveyskeskuksesta sähköisesti tai puhelimitse. Jos varaa aika alle 10-vuotialle, käytetään toimintoa puolesta asiointi. Rokotusajan 10–11-vuotiaalle pystyy varaamaan ainoastaan puhelimitse.

Lapsen rokottamiseen tarvitaan suostumus molemmilta huoltajilta, ja sitä pyydetään, kun saavutaan rokotukseen. Suostumus voi olla suullinen, tai sen voi tulostaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivulta ja täyttää valmiiksi.

Kirjallista suostumusta tarvitsevat ne henkilöt, jotka tuovat lasta rokotettavaksi tämän omien huoltajien sijaan.

Ilman ajanvarausta

Rokotusajan voi varata mihin tahansa seututerveyskeskuksen rokotuspisteeseen. Aikoja saa sekä arkipäivinä että viikonloppuisin.

Maaliskuun aikana maanantaisin Keuruulla voi käydä rokotettavana myös ilman ajanvarausta. Seuraava kaikille yli viisivuotiaille tarkoitettu ajanvarukseton rokotuspäivä on 7. maaliskuuta. Sitä seuraavat ovat 14., 21. ja 28. maaliskuuta.

Myös Multialla ja Petäjävedellä on mahdollisuus ajanvarauksettomiin rokotuspäiviin. Multian terveysasemalla kaikki yli viisivuotiaat pääsevät rokotuttamaan itsensä perjantaina 11. maaliskuuta ja 25. maaliskuuta, joka myös on perjantai.

Petäjäveden terveysasemalla voi rokotuksen käydä hakemassa ilman ajanvarausta torstaina 3. maaliskuuta, sekä 17. ja 31. maaliskuuta, jotka ova myös torstaipäiviä.

Näille maaliskuun päiville voi myös varata rokotusajan, mikäli ajankohta on tärkeä varmistaa.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos