Koronarokotteita annetaan linja-autoaseman tiloissa helmikuun alusta

Helmikuun puolivälin jälkeen sekä Keuruulla että Petäjävedellä järjestetään rokotuspäivä, jonne voi tulla ilman ajanvarausta.

Keuruun uusi koronarokotuspiste sijaitsee Keuruun linja-autoaseman tiloissa. Muuttopäivä on perjantaina.

25.1. 14:30

Keuruun koronarokotustoiminta alkaa linja-autoaseman tiloissa tiistaina 1. helmikuuta, ja koronarokotteiden antaminen Keuruun terveysaseman aikuisneuvolan tiloissa päättyy.

Muutos koskee kaikkia uusia koronarokotusaikoja sekä myös jo annettuja aikoja helmikuusta lähtien. Asiakkaalle lähetettävä tekstiviestimuistutus ohjaa uuteen rokotuspisteeseen.

Rokotusvuorossa ovat

Seututerveyskeskuksessa koronarokotusvuorossa ovat 1. ja 2. rokotuksen ryhmässä kaikki yli 5-vuotiaat ja kolmatta rokotusta tarvitsevien ryhmässä kaikki yli 18-vuotiaat sekä voimakkaasti immuunipuutteiset yli 12-vuotiaat.

Kun varaa aikaa alle 10-vuotiaalle, käytetään puolesta asiointi -toimintoa.

Lapsen rokottaminen edellyttää molempien huoltajien suostumusta, ja suostumukset kysytään rokotukseen saavuttaessa. Suostumuksen voi ilmoittaa suullisesti tai ottamalla mukaan huoltajan suostumuslomakkeen.

Suostumuslomake tulostetaan Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen sivuilta ja täytetään valmiiksi. Kirjallista lomaketta vaaditaan, jos esimerkiksi lapsen isovanhempi tai muu läheinen käyttää lasta rokotuksessa.

Neljättäkin annosta saa

Neljättä rokotusta annetaan voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille. Tehosteannoksen voi saada, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta.

Voimakkaasti immuunipuutteisiksi katsotaan henkilöt, joille on tehty elinsiirto tai kantasolusiirto, tai jotka kärsivät vaikeasta tai keskivaikeasta synnynnäisestä immuunipuutoksesta, tai saavat immunosuppressiivista syöpähoitoa, tai sairastavat vaikeaa kroonista munuaisten vajaatoimintaa ja käyvät dialyysihoidossa, tai joilla on pitkälle edennyt tai hoitamaton hiv tai lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosupressiivinen tila.

Rokotusajan voi varata sähköisesti tai puhelimitse. Rokotuksissa käytetään saatavuuden mukaan joko Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta tai Modernan Spikevax -rokotetta.

Alle 30-vuotiaille miehille annetaan vain Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta.

Keuruulla pääsevät rokotettavaksi ilman ajanvarausta yli 12-vuotiaat keskiviikkona 16. helmikuuta linja-autoaseman rokotuspisteessä.

Petäjävedellä rokotetaan ilman ajanvarausta perjantaina 18. helmikuuta Petäjäveden terveysaseman tiloissa.

Keuruun koronarokotuspiste muuttaa aikuisneuvolan tiloista linja-autoasemalle perjantaina 28. tammikuuta.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos