Uusia tartuntoja Keuruulla ja Petäjävedellä myös jouluaattona

Uusia tartuntoja kirjattiin jouluaattona koko maassa tähänastisen epidemian ajalta ennätysmäärä.

Jouluaattona ei säästytty uusilta tartunnoilta Keuruulla eikä Petäjävedellä.

24.12.2021 12:48

Jouluaattona Keuruulla on varmistunut yksi uusi koronatartunta ja Petäjävedellä kaksi.

Epidemian alusta lukien Keuruun tartuntojen kokonaismäärä on nyt 187 ja Petäjäveden 95. Multialla on vallinnut jo jonkin aikaa suvantovaihe, ja tartuntojen yhteismäärä kunnassa on epidemian alusta lukien kaikkiaan 18.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueen ilmaantuvuusluku on 321, Keuruulla se on 147, Petäjävedellä 426 ja Multialla pyöreä nolla. Kolmessa kuukaudessa uusia tartuntoja Ksshp:n alueella on varmistunut 3 727.

Valtakunnallisesti jouluaatto osoittautui uusien tartuntojen määrässä ennätykselliseksi, sillä niitä kirjattiin 3 223. Määrä on korkein päiväkohtainen lukema, mitä tähän mennessä pandemian aikana on tilastoitu.

Kokoontumisrajoitukset yhä voimassa

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien alueilla kielletään kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Rajoitus on voimassa 5. tammikuuta saakka.

Keuruulla yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää sisätiloissa korkeintaan 50 henkilölle. Rajoitus päättyy 31. joulukuuta. Yleisötilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin määräystä ei tarvitse noudattaa.

Perustoiminnassa, kuten kirjastolla, uimahallilla ja nuorisotiloilla ei ole rajoituksia, eikä niissä edellytetä koronapassia. Yleisissä tiloissa on voimassa vahva maskisuositus.

Multialla ja Petäjävedellä pyritään välttämään suuria kokoontumisia sisätiloissa ja huolehtimaan turvaväleistä. Kunnan tapahtumiin suositellaan koronapassin käyttöönottoa. Rajoitukset ja ohjeet ovat voimassa 31. tammikuuta saakka.

Ksshp muistuttaa, että tartuntojen jäljittämisellä ei enää voida välttää taudin leviämistä. Kuntalaisia kehotetaan huolehtimaan koronarokotusten ottamisesta.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos