Koronatilanne pakottaa tiukennuksiin – Keuruulla ei kuitenkaan uusia tartuntoja

Hallitus otti käyttöön hätäjarrumekanismin, ja ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluajat supistuvat jouluaatosta alkaen.

Huonontuneessa koronatilanteessa hallitus on antanut kolmeksi viikoksi tiukempia rajoituksia muun muassa ravintolatoiminnalle.

22.12.2021 12:08

Hallituksen keskiviikkona 22. joulukuuta pitämässä tiedotustilaisuudessa linjattiin valtakunnallisia tiukennuksia koronarajoituksiin.

Jouluaatosta lähtien ravintolatoimintaa rajoitetaan kolmeksi viikoksi.

Anniskelu päättyy kello 21, ja ravintolat menevät kiinni kello 22. Kello 17–22 välisenä aikana anniskelu on sallittua koronapassilla. Yökerhot ja baarit eivät ole auki jouluaatosta eteenpäin. Näitä rajoituksia ei voi ohittaa koronapassilla.

Ravintolatoimintaa koskevat rajoitukset laajenevat heti joulun jälkeen 28. joulukuuta, jolloin päätoimisten anniskeluravintoloiden anniskelu päättyy kello 17 ja aukiolo päättyy kello 18. Asiakaspaikat rajataan puoleen.

Ruokaravintoloissa anniskelu päättyy kello 17. Koronapassilla ruokaravintolat voivat olla auki kello 20 saakka. Asiakaspaikkamäärä on 75 prosenttia normaalista.

Joulukirkkoja ja hengellisiä tapahtumia voi edelleen järjestää, ja niihin voi osallistua. Seurakunnat ovat ohjeistaneet terveystoimista. Myöskään häiden ja hautajaisten järjestämiselle ei ole esteitä.

Keski- ja korkean riskin urheilu- ja kulttuuritapahtumissa koronapassi jäädytetään. Tällaiseksi toiminnaksi luetaan vapaan istumapaikan massakonsertit, urheilukatsomot ja yhteislaulutilaisuudet.

Matalan riskin toiminta, kuten esimerkiksi elokuvat, teatterit, konsertit ja urheiluottelut, voi jatkua, mutta aluehallintovirasto tai kunnan terveysviranomaiset voivat tarvittaessa antaa rajoituksia.

Keuruulla ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 7 589 henkilöä (88 prosenttia kuntalaisista), toisen 7 309 (85,1 prosenttia) ja kolmannen 1 072 (12,6 prosenttia).

Multialla ensimmäinen rokote on annettu 1 183 henkilölle (86,3 prosenttia kuntalaisista), toinen 1 134 henkilölle (83,3 prosenttia) ja kolmas 211 henkilölle (15,6 prosenttia).

Petäjäveden asukkaista ensimmäisen rokotteen on saanut 2 793 henkilöä (86,4 prosenttia kuntalaisista), toisen 2 616 henkilöä (81,2 prosenttia) ja kolmannen 357 henkilöä (11,2 prosenttia).

Keskiviikkona 22. joulukuuta Keuruulla, Multialla ja Petäjävedellä ei todettu yhtään uutta koronatartuntaa.

Epidemian alusta lukien Keuruulla kaikkien varmistuneiden koronatartuntojen määrä on 184, Multialla 18 ja Petäjävedellä 92.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos