Seututerveyskeskuksen puhelinpalvelu ruuhkautunut – Verkkoasiointia suositellaan - Koronavirus - Suur-Keuruu

Seututerveyskeskuksen puhelinpalvelu ruuhkautunut – Verkkoasiointia suositellaan

Heikentyvässä koronatilanteessa kiireettömiä vastaanottoja siirretään vuodenvaihteen yli tammikuulle.

Ruuhkautuneessa tilanteessa kiireettömät vastaanotot siirtyvät ensi vuoden puolelle. Jotta turvavälit voidaan pitää, rokotettavaksi pääsee vain ajanvarauksella.

14.12.2021 11:45

Keski-Suomen seututerveyskeskuksen vastaanottojen palvelupalvelu on ruuhkautunut.

”Vastaanotoille tulee puheluja poikkeuksellisen paljon ja takaisin soiton viive on ruuhkautumisen vuoksi venynyt pitkäksi”, seututerveyskeskuksesta kerrotaan.

Jos ei halua jonottaa puhelimessa, voi jättää soittopyynnön omalle yhteyshoitajalle tai tiimille. Soittopyyntöihin vastataan siinä järjestyksessä kuin ne on jätetty.

”Kuuntele äänite rauhassa loppuun ja noudata ohjeita. Useamman soittopyynnön jättäminen ruuhkauttaa puhelimia entisestään. Tarvittaessa saat ohjeet turvalliseen terveyskeskuksessa asioimiseen.”

Kiireettömät vastaanotot tauolla

Heikentyneen koronatilanteen vuoksi kiireettömät vastaanotot jäävät tauolle 13. joulukuuta lähtien. Tauko kestää 9. tammikuuta saakka.

Tartuntariskin vuoksi terveysasemalla voi asioida vain sopimalla käynnistä etukäteen. Infektiovastaanottojen toiminta jatkuu Keuruulla, Petäjävedellä, Joutsassa ja Laukaassa.

Seututerveyskeskus toivoo, että yhteydenotoissa käytettäisiin ensisijaisesti sähköisiä palveluja.

Kriittisissä päivystysasioissa asiakkaita pyydetään soittamaan päivystykseen tai hätätapauksessa yleiseen hätänumeroon 112.

Mikäli terveysasemalla käynti tulee ajankohtaiseksi, asiakkaalle suositellaan maskin ja käsihuuhteen käyttöä sekä kahden metrin turvavälin pitämistä. Henkilökunta käyttää maskia kaikissa potilastilanteissa.

Rokotukseen ajanvarauksella

Rokotettavaksi pääsee ainoastaan varaamalla ajan, sillä vain siten voidaan varmistaa turvavälien säilyminen.

Lue lisää: Koronatartunnoissa nollapäivä, mutta ilman ajanvarausta tapahtuvat koronarokotuspäivät on peruttu: "Emme voi taata turvavälien toteutumista"

Koronarokotustodistuksen saa Omakannasta viiden vuorokauden kuluessa rokotuksesta.

Jos Omakanta-palveluun ei pääse, asiasta voi soittaa numeroon 014 269 0540 maanantaista keskiviikkoon kello 8–11. Puhelimitse pyydetty todistus tulostetaan kahden viikon kuluessa ja lähetetään kotiin postitse.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos