Koronatartunnoissa nollapäivä, mutta ilman ajanvarausta tapahtuvat koronarokotuspäivät on peruttu: "Emme voi taata turvavälien toteutumista" - Koronavirus - Suur-Keuruu

Koronatartunnoissa nollapäivä, mutta ilman ajanvarausta tapahtuvat koronarokotuspäivät on peruttu: "Emme voi taata turvavälien toteutumista"

Keuruulla tehosterokotteen saaneita on lähes 85 prosenttia kaupunkilaisista. Kolmannen annoksen on saanut 8,5 prosenttia. Uusia koronatartuntoja ei tullut tietoon Keurusseudulla perjantaina 10.12.

Seututerveyskeskus rokottaa tällä hetkellä vain rokotusajan varanneita henkilöitä. Rokotusajan voi varata mihin tahansa seututerveyskeskuksen rokotuspisteeseen.

10.12.2021 18:00

Keski-Suomen seututerveyskeskus on perunut ne rokotuspäivät, jolloin olisi saanut käydä ottamassa koronarokotteen ilman ajanvarausta.

”Ilman ajanvarausta tapahtuvat rokotuspäivät jouduttiin perumaan, koska emme voi taata turvavälien toteutumista. Rokotettavaksi voi edelleen saapua, kun varaa ajan”, ylihoitaja Sanna Porkka-Hokkanen toteaa.

Kolmesti rokotettuja vielä harvassa

Keuruulla ensimmäisen rokoteannoksen saaneita on 7 545 henkilöä, mikä on 87,5 prosenttia kaupungin väestöstä. Tehosterokotteen on hakenut 7 269 henkilöä eli 84,6 prosenttia väestöstä. Kolmas rokoteannos on annettu 722 henkilölle eli 8,5 prosentille.

Multialla kertaalleen rokotettuja on 1 177 (86,1 prosenttia kuntalaisista) ja tuplarokotettuja 1 124 (82,8 prosenttia). Kolmannen rokotteen on saanut 135 kuntalaista eli 10 prosenttia multialaisista.

Petäjävedellä ensimmäisellä piikillä on käynyt 2 780 henkilöä eli 86 prosenttia kuntalaisista. Tehosterokotteen on saanut 2 552 henkilöä (79,2 prosenttia) ja kolmannen annoksen 150 henkilöä (4,7 prosenttia).

Koronarokotteen ensimmäistä ja toista annosta annetaan kaikille yli 12-vuotiaille ja kolmatta annosta kaikille yli 18-vuotiaille. Toisen ja kolmannen rokotuksen välillä pitää olla vähintään 5,5 kuukautta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee kolmannen rokoteannoksen ottamista erityisesti niille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille, jotka ovat voimakkaasti immuunipuutteisia, ja niille, jotka on rokotettu lyhyellä, alle kuuden viikon annosvälillä.

Suositusten piirissä ovat myös kaikki 60 vuotta täyttäneet, laitoksissa ja hoivakodeissa asuvat sekä lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat henkilöt.

Kolmatta rokotetta suositellaan myös koronapotilaita hoitavalle terveydenhuollon henkilöstölle, ympärivuorokautisen hoivan henkilöstölle sekä muuta kiireellistä hoitoa antavalle sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle.

Rokotusaikoja verkossa ja puhelimitse

Rokotusajan voi varata mihin tahansa seututerveyskeskuksen rokotuspisteeseen sähköisesti osoitteessa: oma.hyvis.fi tai suoraan tästä. Ajanvaraus vaatii vahvan tunnistautumisen.

Sähköisesti varatun ajan voi perua sähköisen järjestelmän kautta.

Ajanvarauksen voi sopia myös puhelimitse numerossa 014 269 0540 maanantaista keskiviikkoon kello 8–11. Puhelinajanvarauksen ruuhkautumisen vuoksi takaisin soitto voi tulla parin, kolmen vuorokauden viiveellä.

Mikäli jo varatun rokotusajan joutuu perumaan, siitä voi soittaa numeroon 014 269 0544 arkisin kello 8–10.

Koululaisille rokotteet terveysasemalla

Ne koululaiset, jotka eivät ole vielä saaneet rokotusta, voivat tulla ottamaan rokotuksen ilman ajanvarausta erillisinä rokotuspäivinä tai varata ajan puhelimitse. Koululaisia ei rokoteta enää kouluilla vaan ainoastaan terveysasemalla.

Riskiryhmään kuuluvien 5–11-vuotiaiden rokotuksista seututerveyskeskus tiedottaa tuonnempana.

Koronarokotustodistuksen saa Omakannasta viiden vuorokauden kuluessa rokotettavana käymisestä.

Jos Omakantaan ei pääse, voi soittaa numeroon 014 269 0540 maanantaista keskiviikkoon kello 8–11. Tätä kautta pyydetty todistus tulostetaan 5 arkipäivän kuluessa ja lähetetään kotiin postitse.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos