Avi: Kaikki yli 50 hengen sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet kielletty itsenäisyyspäivästä loppiaiseen - Koronavirus - Suur-Keuruu

Avi: Kaikki yli 50 hengen sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet kielletty itsenäisyyspäivästä loppiaiseen

Perustoiminta voi näillä näkymin jatkua Keuruulla normaalisti kokoontumisrajoituksista huolimatta.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston määräyksellä ei voi järjestää yli 50 hengen yleisötilaisuuksia joulukuussa. Määräys on voimassa 5. tammikuuta saakka.

3.12.2021 16:10

Kaikki sisätiloissa järjestettävät yli 50 hengen ylittävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella kielletään itsenäisyyspäivästä 6. joulukuuta lukien.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston määräys on voimassa 5. tammikuuta saakka. Avi ilmoitti asiasta Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kunnille perjantaina 3. joulukuuta.

Erityisesti avin huomio kiinnittyy väestöryhmiin, joita ei ole rokotettu. Myös vakavalle tautimuodolle erityisen alttiit ryhmät on haluttu määräyksessä ottaa huomioon, samoin se, millaista hoitoa sairastuneet saattavat tarvita.

Nykyisessä tartuntatilanteessa rajoituksia on kohdistettava riskiryhmiä laajemmalle.

”Kokoontumisrajoituksen kohdentaminen yli 50 hengen yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin on välttämätöntä, jotta epidemia saadaan hallintaan. Tilaisuudet, joihin rajoitukset kohdistuvat, ovat pääosin aikuisväestölle suunnattuja, eikä niissä ole kyse sellaisista lasten arkeen kuuluvista toiminnoista, kuten koulusta ja harrastuksista, joiden turvaaminen on ensisijaisen tärkeää”, aluehallintoylilääkäri Eeva Mäkinen toteaa.

Avin määräys ei koske kunnissa tapahtuvaa perustoimintaa.

Koko epidemian alusta lukien Keuruulla on todettu 162 koronatartuntaa, joista tuoreimmat varmistuivat perjantaina. Multialla tartuntoja on koko epidemian ajalta 18 ja Petäjävedellä perjantaisten kahden uuden tartunnan myötä kaikkiaan 78.

Lue lisää: Keuruulle kolme ja Petäjävedelle kaksi uutta koronatartuntaa – Keski-Suomen ilmaantuvuusluku laski toisena päivänä perättäin

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos