Keuruulla kotihoidon kahdella työntekijällä varmistunut positiivinen testitulos –tuplarokotettuja 81,7 prosenttia - Koronavirus - Suur-Keuruu

Keuruulla kotihoidon kahdella työntekijällä varmistunut positiivinen testitulos –tuplarokotettuja 81,7 prosenttia

Vierailuja Haapamäellä sijaitsevassa Metsätähdessä suositellaan vältettävän sunnuntaihin saakka. Kolmannen rokoteannoksen on paikkakunnalla saanut 2,5 prosenttia väestöstä.

Keuruulla kolmannen rokoteannoksen on saanut yli 200 henkilöä, mikä on noin 2,5 prosenttia väestöstä.

19.11. 14:41

Keuruulla on todettu tartuntoja epidemian alusta lähtien Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen perjantaisten tietojen mukaan yhteensä 127.

Kaupungin kotihoidon kahdella työntekijällä on todettu positiivinen testitulos, minkä vuoksi Metsätähden yksikössä Haapamäellä päiväkeskustoiminta on tauolla perjantaihin 26. marraskuuta asti ja vierailuja pyydetään välttämään sunnuntaihin 28. marraskuuta asti.

Lue lisää: Kotihoidossa Haapamäellä kahdelle työntekijälle positiivinen koronatestitulos

Multialla tartuntatilanne on pysynyt hetken aikaa vakaana, ja tartuntoja on epidemian alusta varmistunut kaikkiaan 18. Petäjävedellä epidemian aikana varmistuneita tartuntoja on yhteensä 73.

Rokotustilanne etenee Keuruulla. Tällä hetkellä kaupunkilaisista tehosterokotteen saaneita on 81,7 prosenttia eli 7 007 henkilöä. Kolmannella rokotteella on rokotettu 2,5 prosenttia, mikä tarkoittaa 214 henkilöä. Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 86,9 prosenttia eli 7 480 henkilöä.

Multialaisista tehosterokotteen on saanut 79,9 prosenttia kuntalaisista, mikä on 1 089 henkilöä. Myös kolmansia rokoteannoksia on päästy ottamaan, ja rokotettujen määrä on 26 eli 1,9 prosenttia kuntalaisista. Ensimmäisen rokotteensa on hakenut 85,5 prosenttia eli 1 172 henkilöä.

Petäjäveden tuplarokotettujen rokotuskattavuus on 75,5 prosenttia eli 2 430 henkilöä. Kolmannen rokotteen on saanut 61 henkilöä, mikä merkitsee 1,9 prosenttia kuntalaisista. Ensimmäinen rokoteannos on 2 748 kuntalaisella eli 85,2 prosentilla.

Keski-Suomen maakunnan ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 193,3 sataatuhatta asukasta kohden.

Seututerveyskeskuksessa rokotukseen otetaan kaikki yli 12-vuotiaat henkilöt.

”Koronan deltamuunnos on lähiaikoina levinnyt erityisesti nuoremmassa väestössä. Rokote suojaa tartunnalta ja vakavalta koronainfektiolta. Siksi kannustamme kaikkia, erityisesti nuoria, ottamaan koronarokotteen epidemian haltuun saamiseksi”, seututerveyskeskuksesta todetaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee, että kolmas rokoteannos annettaisiin voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille, samoin niille naisille ja 30-vuotta täyttäneille miehille, jotka ovat saaneet rokotteensa lyhyellä, alle 6 viikon annosvälillä yli 6 kuukautta sitten.

Kolmanteen annokseen ovat oikeutettuja kaikki 60 vuotta täyttäneet, laitoksissa ja hoivakodeissa asuvat sekä lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat henkilöt. Toisen ja kolmannen rokotuksen välillä pitää olla vähintään 6 kuukautta.

Kolmannen rokotusannoksen voi käydä ottamassa ilman ajanvarausta erillisinä rokotuspäivinä tai varata ajan etukäteen.

Ilman ajanvarausta Keuruun terveysasemalla voidaan rokottaa noin sata henkilöä yleisenä rokotuspäivänä torstaina 9. joulukuuta kello 8.30–15.30.

Juttua on täydennetty 19. marraskuuta 2021 kello 15.30 tiedolla Keuruun kaupungin kotihoidon koronatestituloksilla.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos