Keuruulla varmistui yksi uusi koronatartunta – Multialla ja Petäjävedellä nollapäivät - Koronavirus - Suur-Keuruu

Keuruulla varmistui yksi uusi koronatartunta – Multialla ja Petäjävedellä nollapäivät

Keuruulla on tähän mennessä varmistunut 97, Multialla 18 ja Petäjävedellä 58 koronatartuntaa, kertoo THL:n koronatiedotus keskiviikkona 13.10.

Kokonaan rokottamattomien tai yhden rokoteannoksen saaneiden olisi hyvä hakeutua oireisena koronatestiin.

13.10.2021 14:25

Kaikkiaan Keurusseudulla on pandemian alusta varmistunut 173 koronatapausta.

Koko Keski-Suomessa tilanne on mennyt huonompaan suuntaan, sillä viimeksi kuluneen kahden viikon aikana koronatartuntoja on varmistunut 565 ja taudin ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohti on noussut 223,3:een.

Edeltävällä kahden viikon jaksolla koronatartuntoja tuli ilmi 249 ja ilmaantuvuus oli 98,43 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohti. Keski-Suomi onkin jälleen pandemian kiihtymisvaiheessa.

THL päivittiohjeet ohjeet koronatestiin hakeutumisesta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on päivittänyt ohjeensa koronavirustestiin hakeutumisesta sosiaali- ja terveysministeriön uuden testausstrategian mukaisesti. Kaksi koronarokoteannosta saaneen ei yleensä tarvitse mennä testiin, vaikka oireita ilmenisi.

Sen sijaan kokonaan rokottamattomien tai yhden rokoteannoksen saaneiden olisi hyvä hakeutua oireisena testiin.

Kaksi koronavirusrokotetta saaneen suositellaan hakeutuvan testiin, kun hänellä on koronavirusinfektion oireita ja toisesta rokoteannoksesta on kulunut alle viikko tai on altistunut varmistetulle koronavirustapaukselle edeltävän kahden viikon aikana tai asuu ikääntyneiden hoiva- ja hoitoyksikössä tai työskentelee sosiaali-terveysalalla hoito- tai hoivatyössä tai kuuluu vakavan koronavirustaudin riskiryhmään tai ryhmään, jolle suositellaan kolmatta rokoteannosta, mutta ei ole vielä saanut sitä.

Rokottamattomien tai yhden annoksen saaneiden suositellaan yhä hakeutuvan koronatestiin oireiden ilmetessä

Testeihin hakeutumisohjeista voidaan poiketa esimerkiksi alueellisen epidemiatilanteen takia.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos