Nuorille miehille vain Comirnaty-koronarokotetta - Koronavirus - Suur-Keuruu

Nuorille miehille vain Comirnaty-koronarokotetta

Terveysasemien ja päivystyksen puhelimet ovat olleet pahoin ruuhkautuneet. Seututerveyskeskus pyytääkin, ettei vastaanoton ja päivystyksen puhelinnumeroihin soiteta rokotusasioissa.

Nuoria miehiä rokotetaan vain Comirnaty-rokotteella, ohjeistaa THL

11.10. 11:02

THL ohjeistaa tarjoamaan alle 30-vuotiaille miehille vain Biontech-Pfizerin Comirnaty-koronarokotetta. Modernan Spikevax-rokotteen yhteyttä sydänlihastulehdukseen arvioidaan.

”Jos olet alle 30-vuotias mies ja olet saanut ensimmäisenä annoksena Modernan rokotteen, sinulle varataan tehosterokotukselle Pfizerin rokote, joten sinun ei tarvitse muuttaa saamaasi rokotusaikaa”, seututerveyskeskus neuvoo asiakkaita maanantaina 11.10. julkaisemassaan tiedotteessa.

Seututerveyskeskuksessa rokotusvuorossa ovat yli 12-vuotiaat. Koronan deltamuunnos on lähiaikoina levinnyt erityisesti nuoremmassa väestössä. Rokote suojaa tartunnalta ja vakavalta koronainfektiolta. Seututerveyskekus kannustaa kaikkia, erityisesti nuoria, ottamaan koronarokotteen epidemian haltuun saamiseksi.

Uusien rokotusaikojen sähköinen ajanvauraus on suljettu vähäisen kysynnän vuoksi Multian terveysasemalta. Keuruulla ja Petäjävedellä sähköinen ajanvaraus on edelleen käytössä osoitteessa: https://oma.hyvis.fi/group/keski-suomi/ajanvaraus. Rokotusajan voi varata mihin tahansa Seututerveyskeskuksen rokotuspisteeseen.

Jos sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollista esimerkiksi pankkitunnusten puuttumisen takia, voi soittaa numeroon 014 269 0540, maanantaista keskiviikkoon kello 8–11.

Rokotusajan peruminen

Sähköisesti varatut ajat voi perua sähköisen järjestelmän kautta. Puhelimitse varatun rokotusajan voi perua numerosta 014 269 0544 maanantaista perjantaihin kello 8–10. Tämä numero on tarkoitettu vain ajan peruutuksia varten.

Yleensä koronarokotustodistus on saatavilla Omakannasta viiden vuorokauden kuluessa rokotuksen antamisesta. Jos sinulla on kysyttävää omasta koronarokotustodistuksesta, voit jättää soittopyynnön numeroon 014 269 0540 maanantaista keskiviikkoon kello 8-11.

Kolmas koronarokoteannos

THL on ohjeistanut kuntia tarjoamaan kolmansia rokoteannoksia voimakkaasti immuunipuutteisille. Seututerveyskeskus ottaa puhelimitse yhteyttä näihin rokotettaviin. Yhteydenotot on aloitettu viikolla 39.

Koronarokotteita on nyt hyvin saatavilla ja Keuruun terveysasemalla on tulossa kaksi rokotuspäivää ilman ajanvarausta: perjantaina 8.10. kello 8.30–11.00 Keuruun terveysaseman aikuisneuvolassa ja perjantaina 15.10. kello 8.30–11.00 niin ikään Keuruun terveysaseman aikuisneuvolassa. Molemmilla kerroilla rokotetaan n. 40 ensimmäistä tulijaa, käytössä on Pfizerin rokote.

Ilman ajanvarausta voi tulla ottamaan ensimmäisen rokotuksen tai tehosterokotteen, jos ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa. Vakavasti immuunipuutteisille kolmannen rokotteen saajille soitetaan erikseen rokotusajan sopimiseksi, heitä ei rokoteta ilman ajanvarausta.

Vaikka rokoteaika olisi varattuna myöhemmälle ajankohdalle, voi rokotuspäiviin tulla ilman ajanvarausta. Aiemmin varattu aika perutaan rokotuksen yhteydessä.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos