Koronatartunnat ennallaan Keurusseudulla – Koronarokotukseen pääsee Keuruulla ensi ja seuraavana perjantaina myös ilman ajanvarausta - Koronavirus - Suur-Keuruu

Koronatartunnat ennallaan Keurusseudulla – Koronarokotukseen pääsee Keuruulla ensi ja seuraavana perjantaina myös ilman ajanvarausta

Keuruulla on pandemian alusta varmistunut 95, Multialla 16 ja Petäjävedellä 54 koronatapausta. Tiistaina 5.10 THL ei tiedottanut uusista tapauksista.

Hyvä käsihygienia, turvavälit ja maskin käyttö estävät hengitystieinfektioiden leviämistä.

5.10. 13:18

Viime viikonlopulta koronatartuntoja ilmoitettiin kaikkiaan yhdeksän. Viikonvaihteessa Keuruulla kirjattiin viisi ja Multialla ja Petäjävedellä kaksi uutta koronatartuntaa.

Myös koko Keski-Suomessa koronatilanne on heikentynyt. Kahden viime viikon aikana maakunnassa on varmistunut 374 uutta koronatapausta, kun edellisellä kahden viikon jaksolla niitä oli 150. Taudin ilmaantuvuusluku sataatuhatta asukasta kohti on nyt 147,8. Edellisellä kahden viikon jaksolla se oli 60,08.

Rokotusvuorossa yli 12-vuotiaat

Seututerveyskeskuksessa rokotusvuorossa ovat kaikki yli 12-vuotiaat. Koronan deltamuunnos on levinnyt erityisesti nuoremmassa väestössä. Rokote suojaa tartunnalta ja vakavalta koronainfektiolta. Siksi Seututerveyskeskus kannustaa kaikkia, erityisesti nuoria, ottamaan koronarokotteen epidemian haltuun saamiseksi.

THL on ohjeistanut kuntia tarjoamaan kolmansia rokoteannoksia voimakkaasti immuunipuutteisille. Seututerveyskeskus ottaa puhelimitse yhteyttä näihin rokotettaviin. Yhteydenotot on aloitettu viikolla 39.

Koronarokotuksia ilman ajanvarausta

Koronarokotteita on nyt hyvin saatavilla ja Seututerveyskeskus järjestää rokotuspäiviä myös ilman ajanvarausta. Keuruulla näitä tilaisuuksia on tulossa kaksi.

Perjantaina 8.10. kello 8.30–11.00 Keuruun terveysasemalla, 2. kerroksessa aikuisneuvolassa rokotetaan noin 40 ensimmäistä tulijaa.

Lisäksi viikkoa myöhemmin, perjantaina 15.10. kello 8.30–11.00 Keuruun terveysasemalla, 2. kerroksessa aikuisneuvolassa rokotetaan myös noin 40 ensimmäistä tulijaa. Rokotuspäivissä on käytössä Modernan rokote.

Ilman ajanvarausta voi tulla ottamaan ensimmäisen rokotuksen tai tehosterokotteen, jos ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään 6 viikkoa.

”Vaikka sinulla olisi jo rokoteaika varattuna myöhemmälle ajankohdalle, voit halutessasi tulla näihin rokotuspäiviin ilman ajanvarausta. Aiemmin varaamasi aika perutaan rokotuksen yhteydessä”, neuvotaan seututerveyskeskuksesta.

Koululaisten rokotukset annetaan pääasiassa kouluterveydenhuollossa. Halutessaan koululaisen rokotukseen voi varata ajan myös terveysasemalta. Myös lukiolaiset ja toisen asteen opiskelijat voivat kysyä rokotusta koulunsa opiskelu- tai kouluterveydenhuollosta tai omalta terveysasemaltaan. Rokotuspäivät ja käytännön järjestelyt rokotteen saamiseksi ilmoitetaan koulukohtaisesti Wilma-tiedotteena.

Alle 12-vuotiaita ei voida toistaiseksi rokottaa. Rokotuksen saa halutessaan heti 12-vuotta täytettyään tai myöhemmin järjestettävinä rokotuspäivinä.

Rokotustodistuksen pitäisi tulla Omakantaan

Yleensä koronarokotustodistus on saatavilla Omakannasta viiden vuorokauden kuluessa rokotuksen antamisesta.

”Jos sinulla on kysyttävää omasta koronarokotustodistuksesta, voit jättää soittopyynnön numeroon 014 269 0540, maanantaista keskiviikkoon kello 8-11”, opastetaan seututerveyskeskuksesta.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos