Keuruulla kaksi uutta koronatapausta – Petäjävedellä nollapäivä

Koronatartuntoja tuli keskiviikkona ilmi kaksi. Ulkomaille matkustavan kannattaa ennen lähtöä ottaa molemmat koronarokotteet, neuvoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Hyvästä käsihygieniasta kannattaa edelleen huolehtia, se estää sekä koronan että tavallisten syyslenssujen leviämistä.

15.9.2021 13:51

Keuruulla on keskiviikkona 15.9. varmistunut kaksi uutta koronatapausta. Tartuntoja on pandemian alusta todettu yhteensä 63. Petäjävedellä koronatartuntojen määrä on ennallaan, 49. Tartuntamääristä tiedottaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Tiistaina Keuruulla ja Petäjävedellä ei todettu yhtään tartuntatapausta. Multia ei ole noussut thl:n kuntalistalle, jossa ilmoitetaan ne kunnat, missä on ollut viisi tai useampi koronatartunta.

Tartuntatautirekisterin tiedot päivittyvät muutamien päivien viiveellä. Tiedot voivat päivittyä takautuvasti.

Koronarokotusten edistymistä voi seurata thl:n nettisivuilta. Keskiviikkona rokotuskartta kertoi, että Keuruulla 12 vuotta täyttäneistä oli kertaalleen rokotettu 84,2 prosenttia ja kaksi rokotetta oli saanut 63,1 prosenttia nuorista ja aikuisista.

Rokotukset jatkuvat

Koronarokotukset jatkuvat Keurusseudulla. Keskiviikkona 15. syyskuuta yli 12-vuotiaista keuruulaisista oli saanut ensimmäisen rokoteannoksen 84,2 prosenttia ja toisenkin 63,1. Petäjävedellä yli 12-vuotiaista on kertaalleen rokotettu 80,4 ja kahdesti 57,3 prosenttia.

Multialla ensimmäisen rokotuksen on saanut 82,7 prosenttia yli 12-vuotiaista ja toisenkin annoksen 66,1 prosenttia.

Kaikista keuruulaisista on ensimmäisen koronarokotteen saanut 75,6 prosenttia ja toisenkin 56,7. Petäjäveden koko väestöstä on rokotettu ensimmäisen kerran 69,5 ja toisenkin kerran 49,5 prosenttia. Multian kaikista asukkaista on ensimmäisen rokotteen saanut 75,1 prosenttia ja toisenkin rokotteen 59,9 prosenttia.

Molemmat rokotteet ennen matkustusta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee kaikille ulkomaille matkustaville täyden koronarokotussuojan hankkimista ennen matkalle lähtöä.

Thl on päivittänyt Matkustaminen ja koronaviruspandemia -verkkosivuaan. Nopeat muutokset covid-19-epidemiatilanteessa ovat edelleen mahdollisia. Tästä syystä thl suosittelee kaikille ulkomaille matkustaville täyden koronarokotussuojan hankkimista ennen matkalle lähtöä.

Kaikki Suomessa käytössä olevat koronavirusrokotteet suojaavat hyvin koronavirustaudilta ja erinomaisesti sen vakavilta muodoilta sekä vähentävät oleellisesti infektioiden määrää ja tartuttavuutta. Suositus hankkia täysi koronarokotussuoja koskee kaikkia niitä matkustajia, joilla on mahdollisuus saada koronarokotus Suomessa.

Samalla verkkosivuille on päivitetty tietoa EU:n koronatodistuksesta ja niistä EU:n ulkopuolisista maista, joissa EU:n koronatodistuksen voi nyt saada. Näitä maita ovat tällä hetkellä muun muassa Islanti, Norja ja Sveitsi.

Lähde: thl

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos