Seututerveyskeskus kannustaa koronapiikille – Rokotuksen voi hakea monena päivänä myös ilman ajanvarausta - Koronavirus - Suur-Keuruu

Seututerveyskeskus kannustaa koronapiikille – Rokotuksen voi hakea monena päivänä myös ilman ajanvarausta

Koronarokotteita on hyvin saatavilla: Seututerveyskeskuksen terveysasemilla rokotuspäiviä järjestetään myös ilman ajanvarausta.

Seututerveyskeskuksessa rokotusvuorossa ovat kaikki yli 12-vuotiaat.

14.9. 16:01

Rokotus on tehokas ja turvallinen tapa suojautua vakavalta koronainfektiolta.

– Tämä on syytä tiedostaa varsinkin nyt, kun kokoontumisrajoituksia aletaan purkaa lisääntyneen rokotuskattavuuden ansiosta. Koronan deltamuunnos voi tarttua jo täysin oireettomassa vaiheessa, minkä takia altistuminen voi tapahtua huomaamatta, kertoo Keski-Suomen seututerveyskeskus tuoreessa tiedotteessaan.

Rokotussuojan puuttuessa on aina olemassa riski saada vakava koronainfektio. Jo ensimmäinen rokotus suojaa kohtalaisesti vakavalta koronataudilta.

”Rokote suojaa tartunnalta ja vakavalta koronainfektiolta.”

Tehosterokotteen jälkeen suoja vakavalta taudilta on erinomainen. Siksi sairaalahoitoon joutuu koronan takia näinä päivinä käytännössä vain rokottamattomia henkilöitä. Rokotuskattavuuden parantuessa myös tautiryppäät ja altistumiset harvenevat entisestään, ja näin karanteeneja ja yhteiskunnan sulkutoimia tarvitaan vähemmän.

Rokotukseen myös ilman ajanvarausta

Rokotteiden saatavuus on nyt sen verran hyvä, että koronarokotuksiin pääsee Seututerveyskeskuksen kunnissa sujuvasti. Rokotusaikoja on hyvin saatavilla ajanvarauksella ja kunnissa järjestetään ajanvarauksettomia rokotuspäiviä.

Keuruulla mahdollisuus rokotukseen on myös lauantaina 25.9. kello 9-16.

”Koronan deltamuunnos on lähiaikoina levinnyt erityisesti nuoremmassa väestössä.”

Uusien rokotusaikojen sähköinen ajanvauraus suljetaan vähäisen kysynnän vuoksi Multialta. Sovitut rokotukset kuitenkin toteutetaan.

Muilla terveysasemilla sähköinen ajanvaraus on edelleen käytössä osoitteessa: https://oma.hyvis.fi/group/keski-suomi/ajanvaraus.

Rokotusajan voi varata mihin tahansa Seututerveyskeskuksen rokotuspisteeseen. Rokotetehon varmistamiseksi tarvitaan kaksi rokoteannosta, niin että tehosterokote annetaan 6–12 viikon päästä ensimmäisestä rokotuksesta.

Rokotusvuorossa kaikki yli 12-vuotiaat

Seututerveyskeskuksessa rokotusvuorossa ovat kaikki yli 12-vuotiaat. Koronan deltamuunnos on lähiaikoina levinnyt erityisesti nuoremmassa väestössä.

– Rokote suojaa tartunnalta ja vakavalta koronainfektiolta. Siksi kannustamme kaikkia, erityisesti nuoria, ottamaan koronarokotteen epidemian haltuun saamiseksi, vedotaan seututerveyskeskuksesta.

Seututerveyskeskuksessa 12–15-vuotiaiden rokotukset on aloitettu maanantaina 16.8. Koululaisten rokotukset annetaan pääasiassa kouluterveydenhuollossa. Rokotuspäivät ja käytännön järjestelyt rokotteen saamiseksi ilmoitetaan koulukohtaisesti Wilma-tiedotteena.

Alle 12-vuotiaita ei voida toistaiseksi rokottaa. Rokotuksen saa halutessaan heti 12-vuotta täytettyään tai myöhemmin järjestettävinä rokotuspäivinä.

Rokotuksia voidaan antaa vain isoimmilla kouluilla. Näin taataan, ettei nyt käytettävissä olevien rokotteiden säilyvyyden edellyttämä kylmäketju katkea rokotteita liikuteltaessa, ja että kaikki varatut rokotteet saadaan annettua.

Lähde: Keski-Suomen seututerveyskeskus

Koronarokotuksia ilman ajanvarausta

Seututerveyskeskus kannustaa kaikkia ja vielä erityisesti nuoria ottamaan koronarokotteen, jotta koronaepidemia saadaan hallintaan.

  • Torstai 16.9. kello 14:30–17:30 Haapamäen koulu, alakerta. Rokotetaan noin 50 ensimmäistä tulijaa.

  • Perjantai 17.9. kello 8:30–11 Keuruun terveysasema, 2. krs, aikuisneuvola. Rokotetaan noin 40 ensimmäistä tulijaa.

  • Perjantai 17.9. kello 9–11 Petäjäveden terveysasema, 1. krs, vastaanoton tilat. Rokotetaan noin 30 ensimmäistä tulijaa.

  • Perjantai 24.9. kello 9–11 Petäjäveden terveysasema, 1. krs, vastaanoton tilat. Rokotetaan noin 30 ensimmäistä tulijaa.

  • Lauantai 25.9. kello 9–16 Keuruun terveysasema, 2. krs, aikuisneuvola. Rokotetaan noin 100 ensimmäistä tulijaa.

  • Keskiviikko 29.9. kello 12–15.30 Keuruun terveysasema, 2. krs, aikuisneuvola. Rokotetaan noin 60 ensimmäistä tulijaa.

  • Perjantai 8.10. kello 8.30–11 Keuruun terveysasema, 2. krs, aikuisneuvola. Rokotetaan noin 40 ensimmäistä tulijaa.

  • Perjantai 15.10. kello 8.30–11 Keuruun terveysasema, 2. krs, aikuisneuvola. Rokotetaan noin 40 ensimmäistä tulijaa.

  • Kaikissa rokotuspäivissä on käytössä Modernan rokote.

  • Ilman ajanvarausta voi tulla ottamaan ensimmäisen rokotuksen tai tehosterokotteen, jos ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään 6 viikkoa.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset