Kolme neljästä on saanut ainakin yhden koronarokotuksen Keuruulla - Koronavirus - Suur-Keuruu

Kolme neljästä on saanut ainakin yhden koronarokotuksen Keuruulla

Keuruulla ensimmäisen koronarokotteen on saanut 75,7 prosenttia ja toisenkin annoksen 56,7 prosenttia väestöstä.

Walk in -rokotuspäiviin voi tulla ilman ajanvarausta, vaikka rokoteaika olisi jo varattuna myöhemmälle ajankohdalle.

13.9. 12:52

Koronarokotukset ovat edenneet Keurusseudulla niin, että Keuruulla ensimmäisen koronarokotteen on saanut 75,7 prosenttia ja toisenkin annoksen 56,7 prosenttia väestöstä.

Multialla ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 74,8 ja toisenkin annoksen 59,7 prosenttia. Petäjävedellä rokotuskattavuus on hieman alempi: ensimmäisen annoksen on saanut 69,5 prosenttia ja toisenkin annoksen 49,4 prosenttia väestöstä.

12 vuotta täyttäneiden joukossa rokotuskattavuus on kaikissa kolmessa kunnassa ensimmäisen rokotteen osalta yli 80 prosenttia. Toisen annoksen on saanut Keuruulla 63,2, Multialla 65,8 ja Petäjävedellä 57,2 kaikista 12 vuotta täyttäneistä

Koko maassa ajantasainen rokotuskattavuus sunnuntaina 12.9. oli 12 vuotta täyttäneessä väestössä sellainen, että ensimmäinen annoksen oli saanut 82,8 prosenttia ja toisenkin annoksen 63,9 prosenttia väestöstä.

Walk in-rokotuksia taas loppuviikolla

Koronarokotuksen pääsee Keuruulla ottamaan myös ilman ajanvarausta ensi torstaina 16.9. kello 14.30–17.30 Haapamäen koululla. Siellä rokotetaan noin 50 ensimmäistä tulijaa. Käytössä on Modernan rokote.

Perjantaina 17.9. vastaavanlainen rokotustilaisuus järjestetään Keuruun terveysasemalla toisessa kerroksessa aikuisneuvolassa kello 8.30–11.00. Siellä rokotetaan noin 40 ensimmäistä tulijaa Modernan rokoteella.

Ilman ajanvarausta voi tulla ottamaan ensimmäisen rokotuksen tai tehosterokotteen, jos ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään 8 viikkoa.

Vaikka rokoteaika olisi jo varattuna myöhemmälle ajankohdalle, rokotuspäiviin voi tulla ilman ajanvarausta. Aiempi aika perutaan rokotuksen yhteydessä.

– Varauduthan odottamaan vuoroasi rauhassa ja tarvittaessa ulkona, jotta turvavälit saadaan säilytettyä sisätiloissa. Myös maskia tulee käyttää, neuvotaan seututerveyskeskuksesta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset