Koronatilanne ennallaan Keurusseudulla – Maskin käyttöä suositellaan edelleen - Koronavirus - Suur-Keuruu

Koronatilanne ennallaan Keurusseudulla – Maskin käyttöä suositellaan edelleen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tietojen mukaan koronatilanne on pysynyt Keurusseudulla ennallaan lauantaina 11.9.

Maskisuositus on voimassa, kunnes rokotekattavuus vielä paranee

11.9. 17:30

Keuruulla tartuntoja on kaikkiaan ollut 54 ja Petäjävedellä 49, eikä niiden määrä ole noussut eilisestä perjantaista, jolloin sekä Keuruulla että Petäjävedellä todettiin yksi uusi koronatartunta kummassakin kunnassa.

Kuluneella viikolla tartuntoja varmistui Keuruulla 15, ja kahden viime viikon aikana 23. Tartuntoja on tullut Haapamäellä ja perjantaina Kivelän koulussa.

Petäjävedellä koronatartuntoja on ollut viimeisen kahden viikon aikana kolme.

Multia ei ole noussut thl:n listalle, jolla on viiden tai useamman koronatapauksen kunnat.

Maakunta perustasolla

Koko Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue on epidemiologisen tilanteen kannalta perustasolla ja koronanyrkki on keventänyt alueen koronavirustaudin testauskriteerejä.

Jatkossa koronatesti ei ole enää välttämätön kahdesti rokotetuille, joilla on vain lievät oireet, ei tietoa altistumisesta ja jotka eivät kuulu sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöön.

Myös alle 12-vuotiaiden testauksesta pääsääntöisesti luovutaan. Poikkeuksena sairaalahoitoa vaativat tapaukset ja tapaukset, joissa sairastunut on asetettu karanteeniin.

Posiitivisesta kehityksestä huolimatta laaja maskisuositus pysyy voimassa koko Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella, kunnes rokotekattavuus nousee suuremmaksi.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset