”Haapamäen koulun sulkemisesta päättää terveysviranomainen, opetusta järjestetään kuten laki sanoo”, kiteyttää Keuruun sivistysjohtaja Marika Savukoski poikkeuksellisen koronatilanteen - Koronavirus - Suur-Keuruu

”Haapamäen koulun sulkemisesta päättää terveysviranomainen, opetusta järjestetään kuten laki sanoo”, kiteyttää Keuruun sivistysjohtaja Marika Savukoski poikkeuksellisen koronatilanteen

Opetuksen järjestäjä ei voi päättää koulun sulkemisesta, vaan terveysviranomainen tekee kokonaisarvion ja päättää asiasta.

Keuruun sivistysjohtaja Marika Savukoski toivoo kaikilta malttia, jotta terveysviranomaiset saavat työrauhan hoitaa Haapamäen poikkeuksellinen koronatilanne.

8.9.2021 16:36

Haapamäellä vanhemmat ja koulun väki ovat toivoneet, että lähiopetus yhtenäiskoulussa keskeytettäisiin ainakin loppuviikoksi, jotta koronatartunnat saataisiin rauhoittumaan ja opetus tasapuoliseksi kaikille oppilaille.

Opetuksen järjestäjä, Keuruun kaupunki, ei suoraan päätä koulun sulkemisesta. Esimerkiksi Keuruulla kaupunginhallitus tekee asiasta tartuntataudeista vastaavana toimielimenä päätöksen, jos terveysviranomainen asiaa puoltaa omassa päätöksessään.

– Viimeksi tänään keskiviikkona apulaisylilääkäri Matias Lahti Keski-Suomen seututerveyskeskuksesta on linjannut meille, että terveysviranomaisen näkökulmasta koronatilanne on hallinnassa. Tartunnat pystytään jäljittämään ja karanteenit asettamaan heidän tavoitteidensa mukaan. Kokonaisarvion tilanteesta tekee terveysviranomainen ja opetuksen järjestäjä toimii sen mukaan, selvittää Keuruun sivistysjohtaja Marika Savukoski tilanteen hoitoa.

”Koulukuljetuksissa altistuneita on asetettu karanteeniin 50–60. He odottavat koronatestiensä tuloksia.”

Keuruun kaupunki järjestää lapsille opetusta lain mukaan: karanteeniin määrätyt lapset ovat etäopetuksessa ja muut käyvät koulua normaalisti.

– Teemme yhteistyötä terveysviranomaisten kanssa. Käytännössä koulujen rehtorit antavat heille tietoa altistuneista oppilaista tartuntojen jäljitystä varten, kuvailee Savukoski.

Maltti on valttia

Hän näkee, että Haapamäen koronatilanne on uusi ja poikkeuksellinen.

– Nyt on tärkeä säilyttää maltti ja antaa terveysviranomaisille työrauha, hän sanoo.

Haapamäen yhtenäiskoulussa oppilaita on terveysviranomaisten määräämässä karanteenissa sata ja Keuruun ala-asteella yhdestä luokasta 14 oppilasta. Eri koulujen karanteenit eivät liittyne toisiinsa.

– Koulukuljetuksissa altistuneita on asetettu karanteeniin 50–60 odottamaan koronatestien tuloksia. Koulujen ja kuljetusten lukumäärät ovat jossain määrin päällekkäisiä, sanoo Savukoski.

Positiivisia koronatestituloksia alkoi Haapamäellä tulla viime viikolla, ensin kaksi päiväkodissa. Päiväkoti on auki, mutta osa lapsista altistui ja myös henkilökuntaa on karanteenissa. Koululla ensimmäiset tartunnat varmistuivat loppuviikolla.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos