Keuruulla yhteensä 22 koronatartuntaa – Rajoitukset tällä hetkellä lievät - Koronavirus - Suur-Keuruu

Keuruulla yhteensä 22 koronatartuntaa – Rajoitukset tällä hetkellä lievät

Koko epidemian aikana Keuruulla on todettu 22 tartuntaa, näistä viisi todettiin heinäkuun aikana.

Rokotusvuorossa ovat yli 16-vuotiaat perusterveet ja yli 12-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat.

2.8. 10:37 | Päivitetty 2.8. 12:53

Siirryttäessä elokuuhun, Keuruulla on todettu koko epidemian aikana yhteensä 22 koronavirustartuntaa. Tartunnoista viisi todettiin heinäkuussa. Viimeisin tartunta Keuruulla tilastoitiin lauantaina 31. heinäkuuta. Tiedot tartunnoista päivitetään muutaman päivän viiveellä.

Myös Petäjäveden tilastoissa tapahtui muutosta kun sunnuntaina 1. elokuuta Petäjäveden tilastoihin lisättiin yksi uusi tartunta. Edellisen kerran tartuntoja todettiin Petäjävedellä huhtikuussa. Petäjävedellä on nyt todettu yhteensä 34 tartuntaa.

Multialla tartuntoja koko ajalta on todettu 0–4 kappaletta. Tarkempaa tietoa ei ole, sillä Multia ei ole terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen listauksissa. THL ei listaa alle viiden tartunnan kuntia.

Keski-Suomessa tartuntoja on koko ajalta todettu lähes 2900. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 85,4. Ilmaantuvuusluku kertoo tartuntojen määrän sataatuhatta asukasta kohden. Koko maan ilmaantuvuusluku on 120,2. Se on lähes kaksinkertaistunut kahden viikon takaisesta luvusta 63,8.

Rajoitukset kiihtymisvaiheen alueilla

Keski-Suomen koronanyrkki totesi 27.7. Keski-Suomen olevan jälleen epidemian kiihtymisvaiheessa

Kiihtymisvaiheessa olevissa sairaanhoitopiireissä on voimassa muutamia rajoituksia, jotka koskevat pääasiallisesti ravintoloita.

Ravitsemisliikkeet voivat olla auki kello yhteen asti yöllä ja anniskelu on sallittua puoleen yöhön asti. Sisätiloissa ruokaravintoloissa on käytössä 75 prosenttia asiakaspaikoista ja anniskeluravintoloissa 50 prosenttia. Jokaiselle asiakkaalle tulee myös olla oma istumapaikka.

Yleistä rajoitusta tapahtumien ja yleisötilaisuuksien osallistujamäärän osalta ei ole annettu, mutta kunnat voivat itse epidemiatilanteen huomioiden määrätä rajoituksia.

Maskien käyttöä, turvavälejä ja etätyöntekoa suositaan noudattamaan aina, kun se on mahdollista.

Täysin rokotettuja yli kolmasosa

Keuruulla ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 69,5 prosenttia asukkaista ja täysin rokotettuja asukkaita on 36,4 prosenttia. Keuruun koronarokotusten etenemistä voi tarkastella tarkemmin artikkelin lopusta löytyvät kaaviosta.

Multialaisista ensimmäisen rokotteen on saanut 67,9 prosenttia ja molemmat rokotteet huimat 40,5 prosenttia.

Petäjävedellä ensimmäisen annoksen saaneita on 62,9 prosenttia asukkaista ja molemmat annoksen saaneita on 33,8 prosenttia.

Lue lisää: Hae koronatodistus Omakannasta

Lue lisää: Keuruulle varmistui yksi koronatartunta lisää

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset