Keuruulle varmistui yksi koronatartunta lisää - Koronavirus - Suur-Keuruu

Keuruulle varmistui yksi koronatartunta lisää

Keuruulla on varmistunut yhteensä 22 ja Petäjävedellä 33 koronatapausta pandemian alusta lähtien.

Koronatestiin kannattaa mennä, jos vähänkin aihetta ilmenee.

31.7. 13:11

Tiedot ovat lauantailta 31. heinäkuuta. Koronatartuntojen määrä on ollut kasvussa koko heinäkuun ja lähes koko Suomessa jo viidettä viikkoa. Viikolla 29 eli 19.–25.7. uusia tapauksia todettiin yhteensä 2 895.

Suomessa noin 65 prosenttia väestöstä on saanut ainakin yhden rokoteannoksen ja täyden suojan, eli kaksi rokoteannosta, on saanut 32 prosenttia väestöstä. Koronarokotusten ansiosta sairaalahoidon tarve ei enää kasva samaa tahtia kuin aiemmin pandemian aikana. Tähän vaikuttaa riskiryhmien hyvä rokotuskattavuus. Vanhimmissa ikäryhmissä koronan ilmaantuvuus ja tautiin liittyvät kuolemantapaukset ovat laskeneet erittäin alhaiselle tasolle.

Rokotukset etenevät Keurusseudulla

Koronarokotusten tilanne on edennyt niin, että Multialla ensimmäisen koronarokotuksen on saanut 67,5 prosenttia asukkaista ja toisenkin 40.4 prosenttia. Keuruulla ensimmäisen rokotusannoksen on saanut 68,6 prosenttia asukkaista ja toisen annoksen 35,2 prosenttia. Petäjävedellä puolestaan ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 62,3 prosenttia ja toisenkin 32,9 prosenttia. Tiedot thl:n rokotuskartalle on päivitetty perjantaina 30. heinäkuuta.

Kiihtymisvaihe Keski-Suomessa

Alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä, niin sanottu koronanyrkki totesi 27.7.2021, että Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue on jälleen koronan kiihtymisvaiheesssa.

Tartunnat ovat olleet vahvassa nousussa lähinnä Jyväskylän sekä Äänekosken alueilla. Merkittävä osa tartunnoista on ollut lähtöisin kesän yksityisistä että julkisista tapahtumista, yökerhoista ja ravintoloista.

Nyrkki muistuttaa alueensa asukkaita rokotteiden sekä yleisten turvaohjeiden merkityksestä.

Lähde: thl

Koronaohjeet lyhyesti

  • Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona.

  • Pidä riittävä etäisyys muihin ihmisiin.

  • Pese kädet, yski hihaan.

  • Käytä kasvomaskia, kun liikut paikoissa, joissa on muita ihmisiä.

  • Pidä Koronavilkku päällä ja noudata sen ohjeita.

  • Ota rokote, kun vuorosi tulee.

Lähde: Valtioneuvosto

Artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos